”Πυρά Βαξεβάνη” κατά Τσίπρα: Δεν πρόκειται για διάψευση αλλά για δημοσιογραφικοπολιτική τσιγκολελέτα

Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης. Αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας με βάση το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση Novartis.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα διαψεύδει ανωνύμως το δημοσίευμα του@enikos_gr για συνάντησή του με τον Βενιζέλο και μάλιστα για να του ζητήσει συγγνώμη για τη #Novartis δεν αποτελεί διάψευση αλλά δημοσιογραφικοπολιτική τσιγκολελέτα. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, οφείλει επισήμως ο Τσίπρας ή το γραφείο του να πάρουν κατηγορηματικά θέση».

Διαβάστε εδώ*: Βαξεβάνης: Σφοδρά πυρά σε Τσίπρα για την συγγνώμη στον Βενιζέλο με μπαράζ αναρτήσεων – Η… πάπια και το “παιδί της αμαρτίας”

«Η πληροφορία αυτή εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό στον κόσμο που τον ψήφισε και τον στήριξε, εμφανίζοντάς τον ως ιδιοτελή και αναξιόπιστο που νοιάζεται μόνο για το πολιτικό του μέλλον. Αν δεν το κάνει (έστω ως απόδειξη της αξιοπρέπειας που διαθέτει) μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι φοβάται μην βγει ο Βενιζέλος και δώσει λεπτομέρειες», προσθέτει ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Ακόμη καλύτερο και πιο αποτελεσματικό θα ήταν να διαψεύδουν από κοινού με τον Βενιζέλο το δημοσίευμα. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ο πιο στενός του συνεργάτης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Βενιζέλο και τους συνδέουν κοινές νομοπαρασκευαστικές πράξεις από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σταματήστε μόνο να θεωρείτε τον κόσμο πλήθος που θα μαγέψετε. Υπάρχουν και όρια», καταλήγει.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι απανωτά είναι τα «καρφιά» του Κώστα Βαξεβάνη με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με την επικοινωνία που φέρεται να είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε συγγνώμη από τον δεύτερο σε σχέση με την παραπομπή του για την υπόθεση Novartis επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο περί λάθους.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του, ο εκδότης του Documento καλεί τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση, διαψεύδοντας – εφόσον δεν ευσταθεί – τη σχετική φημολογία:

«Για ένα σοβαρό θέμα όπως η συνάντηση με τον Βενιζέλο, ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να βγάλει επίσημη διάψευση αν δεν ισχύει, για να έχει και την βαρύτητα και την ευθύνη. Πολιτική με διαρροές και υπονοούμενα έκανε ως σήμερα ο Βενιζέλος», ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης, τοποθετούμενος με αυτόν τον τρόπο στα όσα αναφέρουν πηγές της Λεωφόρου Αμαλίας, που λένε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συνάντηση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε με κανέναν πολιτικό αντίπαλό του και δεν συζήτησε το θέμα της Novartis, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

«Καρφί» Βαξεβάνη για Τσίπρα: «Αν κάτι μοιάζει με πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και κράζει σαν πάπια, τότε πιθανότα είναι πάπια»

Νωρίτερα, αν και δεν αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό ονομαστικά, έκανε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο με αφορμή την εν λόγω πληροφορία, στο οποίο και σημείωσε: «Αν κάτι μοιάζει με πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και κράζει σαν πάπια, τότε πιθανότατα είναι πάπια».

«Καλό θα ήταν να ξεκινήσει τις συγγνώμες από τον Αντώνη Σαμαρά»

Είχε, δε, προηγηθεί το εξής σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη για τον Αλέξη Τσίπρα: «Καλό θα ήταν να ξεκινήσει τις συγγνώμες από τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί του πήρε την εξουσία και ανέτρεψε τη σειρά στην επετηρίδα με τους σταυλάρχες».

*Διαβάστε ακόμα: Απανωτά ”χτυπήματα” Βαξεβάνη κατά Τσίπρα στο twitter: “Καλό θα ήταν να ξεκινήσει τις συγγνώμες από τον Σαμαρά”

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

Η αιχμή του Documento: Αλέξης Τσίπρας, το παιδί της αμαρτίας – Το «Καθαρτήριο» του Δάντη

Μεταξύ, δε, των εμπρηστικών αναρτήσεών του στο Twitter, υπήρξε και η πολύ αιχμηρή αρθρογραφία στο μέσο του δημοσιογράφου, την οποία υπογράφει η «Μπαμπούσκα» με τον τίτλο: «Συγγνώμη σου ζητά, συγχώρεσέ τον» και στην οποία χρησιμοποίησε ιδιαίτερα οξύ λεξιλόγιο. 

«Συγγνώμη σου ζητώ συγχώρεσέ με, μετάνιωσα πικρά το ομολογώ». Όταν ο Αλέκος Σακελλάριος έγραφε τους ερωτικούς στίχους, δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάλλιστα θα μπορούσαν να συνοδεύσουν αυτό που πλέον φαίνεται ως πολιτική επιθεώρηση για τον Αλέξη Τσίπρα. Αν θελήσει να βάλει και τίτλο κάποιος, νομίζω θα ταίριαζε «το παιδί της αμαρτίας», έγραψε αρχικά η στήλη, για να συνεχίσει στο ίδιο ύφος:

«Αν εξαιρέσουμε κάποιες εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργού, χωρίς αντίκτυπο στη χώρα, που όμως στενός του συνεργάτης επιμένει ότι αποτελούν πολιτική παρέμβαση στη διεθνή σκηνή, κάθε άλλη εγχώρια εμφάνιση Τσίπρα, είναι η ώρα της συγγνώμης. 

Παιδί της αμαρτίας ο Αλέξης Τσίπρας απ’ ό,τι φαίνεται, αφού ζήτησε συγγνώμη στο Συνέδριο της Καθημερινής για τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, πέρασε σε δεύτερο στάδιο, που φαντάζομαι αποτελεί το κατά Δάντη Αλιγκέρι, «Καθαρτήριο».

Συναντά κατά μόνας όσους εμφανίστηκαν ως ενεχόμενοι με το σκάνδαλο Novartis και αυτομαστιγώνεται μπροστά τους δηλώνοντας μετάνοια και ζητώντας συγχώρεση. Επειδή όμως το Purgatorio απαιτεί ταπείνωση και βασανιστήρια, τόσο η συνάντηση όσο και η συγγνώμη δημοσιοποιούνται στο πλήθος, ως στάδιο του αυτοεξευτελισμού που θα φέρει την κάθαρση.

Η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον μεγαλοπρεπή, η οποία δημοσιοποιήθηκε, αποτελεί κορυφαίο συμβολισμό πολιτικής αλλά και απόγνωσης. Φυσικά σε απόγνωση δεν είναι ο Βενιζέλος, ο οποίος δεν βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση ούτε όταν τον έβριζε το ελληνικό σύμπαν και ο Αλέξης Τσίπρας απειλούσε ότι θα τον βάλει φυλακή».

Η «βόμβα» του Λιάνη και η δήλωσή του μετά τον σάλο

Το θέμα ξεκίνησε από τη συνέντευξη του Γιώργου Λιάνη σε συνέντευξή του στο MEGA και την Αναστασία Γιάμαλη χθες Κυριακή (13/10), όπου και προέβη σε μια μεγάλη αποκάλυψη για επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να το ονομάζει.

«Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας», είπε ο Γιώργος Λιάνης.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uxk5igj3mx)

Σε σχέση με το ζήτημα, ο κ. Λιάνης, σε δήλωσή του στο enikos.gr, αναφέρει τα εξής σχετικά με τη συγκεκριμένη αναφορά του, που έκανε το γύρο του διαδικτύου:

«Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis.

Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν.

Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου.

Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;»

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ