Γιαννούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει, αλλά όχι με επικεφαλής και αρχηγό ανεξέλεγκτο, χωρίς λογοδοσία, που θεωρεί πως το κόμμα είναι αυτός

Τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Γιαννούλης. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 κλήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και της Θεοδώρας Τζάκρη λέγοντας πως «η Δημοκρατία δεν επιτίθεται σε κανέναν. Ούτε αντεπιτίθεται. Η Δημοκρατία είναι μια διαρκής πάλη για το δίκαιο, για τους κανόνες και για την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα».

«Θέλω να πω το εξής. Όλα αυτά τα αποτελέσματα των βίντεο σε αυτό τον τόνο, ακόμα και οι τοποθετήσεις που προηγήθηκαν από τη γραμματέα της κοινμοβουλευτικής ομάδας, μια θέση ευθύνης που πρέπει να έχει πρόταγμα να ενώνει την ομάδα και όχι να τη διχάζει, θα έπρεπε να έχουν ένα στοιχείο. Θέλουμε ένα κόμμα που θα έχει έναν αρχηγό χωρίς έλεγχο, χωρίς λογοδοσία; Θέλω να συγχαρώ πραγματικά τον εκ νέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κύριο Ανδρουλάκη γιατί έδωσε την κατεύθυνση του πώς οι δημοκρατικές διαδικασίες μεγαλώνουν έναν χώρο», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλης.

Οι κινήσεις Κασσελάκη

Για τις κινήσεις Κασσελάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «ο κ. Κασσελάκης είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει, και του δόθηκε η δυνατότητα να το κάνει, την ίδια συνταγή, να κατέβει στη βάση, την φοβήθηκε τη βάση γιατί πέρασαν 11 μήνες. Δεν του απαγόρευσε καμία Κεντρική Επιτροπή να αποδεχτεί την πρόταση, πριν τη μομφή, να πάμε σε εκλογές και εκεί να επιβεβαιωθεί… εκεί είναι η πραγματική τιμή και ο σεβασμός στη βάση, χωρίς εντασιακό κλίμα και συγκρούσεις».

«Δεν είμαστε ξένο σώμα. Είμαστε δύο πλευρές με άλλη αντίληψη για την τήρηση των κανόνων. Την Παρασκευή πριν την Επιτροπή, κυκλοφόρησε ένα SMS μνημείο αντιδημοκρατικής διεργασίας και καταστατικής εκτροπής, που έλεγε δεν θα μπειτε στην αίθουσα, θα κάνετε αυτό κτλ. Όταν το είδα τρόμαξα. Όταν είδα τη διάψευση Κασσελάκη, που μίλαγε για προβοκάτσια κλπ, χάρηκα, είπα πως πρόκειται για τρολιά. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, λέξη – λέξη, βήμα – βήμα το περιεχόμενο του SMS υλοποιήθηκε» πρόσθεσε για να ολοκληρώσει, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει, αλλά όχι με επικεφαλής και αρχηγό ανεξέλεγκτο, χωρίς λογοδοσία, που θεωρεί πως το κόμμα είναι αυτός».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ