“Μετωπική” στη Βουλή ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Πετραλιά – Αφορμή η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την οποία ζητούσε την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς έκανε αναφορά στα μέτρα ενίσχυσης που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κινείται πάντα στα δημοσιονομικά περιθώρια και θα κάνει πάντα αυτό που πρέπει, για να μην επανέλθει η χώρα στην κατάσταση που βίωσε με την οικονομική κρίση.

“Μετωπική” στη Βουλή ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Πετραλιά

«Η Πλεύση Ελευθερίας κατέθεσε πέρυσι πρόταση νόμου για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κοστολογημένη, ύψους 2,1 δις ευρώ, λιγότερα από αυτά τα οποία φάγατε και για τα οποία ελέγχεστε από το ταμείο ανάκαμψης», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μας ρωτάτε αν μετά τα 2,3 δις ευρώ, αν θα επαναφέρουμε 13οκαι 14ο μισθό που κοστολογούνται περίπου τρία δις ευρώ», απάντησε ο κ. Πετραλιάς.

«Είναι υποχρέωση σας με βάση τους κανόνες του κράτους δικαίου να επαναφέρετε αυτό το δικαίωμα που περιεστάλη από εσάς, με πρόσχημα την δική σας κακή διαχείριση», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Έχουμε ήδη εξαγγείλει τα 3,1 δις. Αν αυξήσουμε κατά 2,3 δις τις δαπάνες πηγαίνουμε στα έξι. Και ήδη έχουνε μπει έξι χώρες, στο καθεστώς επιτήρησης. Κάνουμε πάντα αυτό που μας παίρνει. Γιατί όταν ξεπεράσαμε το μέτρο, είδαμε τι περάσαμε την τελευταία δεκαετία», εξήγησε ο κ. Πετραλιάς.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4vs5jg6o16x)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ