ΠΑΣΟΚ: Η θριαμβευτική επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του Κινήματος, τα μηνύματα και τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας

O Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού κατάφερε να επικρατήσει με 59,92% έναντι 40,08% του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ανανεώνοντας με ηχηρό τρόπο την θητεία του στην ηγεσία του Κινήματος.

Σύμφωνα με τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα στην Επικράτεια (Ενσωμάτωση 100%) ο κ. Ανδρουλάκης κατέγραψε ποσοστό 59,92% (125.820 ψήφοι), ενώ ο κ. Δούκας 40,08% (84.149 ψήφοι). Η συμμετοχή στις «πράσινες» κάλπες κυμάνθηκε, τελικώς, στους 213.781 ψηφίσαντες, καταγράφοντας μία μείωση συμμετοχής περί του 30% από τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο.

Διαβάστε ακόμα: Ο χαμένος χρόνος στο ΠΑΣΟΚ, ο κερδισμένος Μητσοτάκης και οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εσωκομματικές κάλπες

Μάλιστα, η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη άρχισε να φαίνεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους να είναι εμφανής και να διευρύνεται όσο ενσωματώνονταν τα εκλογικά τμήματα, ειδικά από την Αττική. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Χάρης Δούκας δεν βγήκε πρώτος ούτε στην Αθήνα, όπου είναι δήμαρχος. Όσοι πήγαν στις πράσινες κάλπες να ψηφίσουν στην Αθήνα επέλεξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι πως σε περιοχές που πρώτευσαν στον α’ γύρο οι Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, όπως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε στον β’ γύρο με διαφορά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4v907kn5n5l)

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι σημαντικές πρωτιές που κατέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πιο συγκεκριμένα, στις σημαντικές πρωτιές που κατέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης συγκαταλέγονται αυτή στην Αττική, με ποσοστό 60,39%, έναντι του Χάρης Δούκα 39,61%, στον Δήμο Αθηναίων, που συγκέντρωσε 58,95%, έναντι 41,05% του Χάρη Δούκα. Επίσης, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 65,06% και ο Χάρης Δούκας 34,94%, στο Νότιο Τομέα, το ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν 60,28% και του Χάρη Δούκα 39,72% και στο Δυτικό Τομέα ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 58,39% και ο Χάρης Δούκας 41,61%. Άνετη ήταν η επικράτηση Ανδρουλάκη στην Α’ Θεσσαλονίκης και σαρωτική στη Β’ Θεσσαλονίκης με 63,32%. Στη Λάρισα ο κ. Ανδρουλάκης, κέρδισε την πρωτιά για 36 ψήφους, ενώ κέρδισε και τη μάχη της Αχαΐας.

pasok_trikoupi_5

Νίκος Ανδρουλάκης: ”Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”

Στο μεταξύ, χθες, Κυριακή, το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε ενωτικό μήνυμα προς όλους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και μήνυμα προσκλητήριο προς τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, κατά την επινίκια ομιλία του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικότερα, ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ. Και από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι θα πάμε το Κίνημά μας ακόμα ψηλότερα! Εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του. Το είπα πολλές φορές αυτή την προεκλογική περίοδο, θα το πω κι απόψε: τα δύσκολα είναι πίσω μας! Τα καλύτερα είναι μπροστά μας! ».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «μαζί θα προχωρήσουμε, χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, με δυναμισμό. Και πάνω απ’ όλα με πολιτικό ήθος, γιατί για μένα η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική. Αλλά είναι ταυτόσημες».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη μπορούν να τα καταφέρουν και να πετύχουν να νικήσουν τη ΝΔ . «Έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές. Ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίας ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας» είπε. 

Μίλησε, ακόμη, για τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η κοινωνία, ενώ πρόσθεσε ότι «οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο».

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους και να «για να τελειώσει η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Να τελειώσει η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια, η διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί με αξιοπιστία, με ενότητα, με σοβαρότητα και προτάσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων».

Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους συνυποψηφίους του Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη, και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. «Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα. Θέλω και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλοι τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τα χρόνια που έρχονται», ανέφερε.

«Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε φθηνή και αξιοπρεπή στέγαση, να κάνουμε την οικονομία μας πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και για να έρθουν, «έχουμε χρέος πρώτα απ’ όλα να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία» και κατέληξε: «Θα δώσω λοιπόν όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα για να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4uxud4swvc1)

Σημειώνεται πως με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινώνησαν για να τον συγχαρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και οι συνυποψήφιοί του, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης καιΝάντια Γιαννακοπούλου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4v8vuqsmlyx)

Τα στοιχήματα του Νίκου Ανδρουλάκη

Πάντως, τώρα το στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι να κάνει πράξη αυτό που έχει υποσχεθεί: Το «μαζί» δηλαδή τόσο σε επίπεδο πολιτικών, όσο και προσώπων, καθώς όπως ανέφερε και χθες χαρακτηριστικά: «Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι». Παράλληλα, την ώρα που οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρρέει, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καμία δικαιολογία, αν σε μερικούς μήνες δεν καταφέρει να καταστήσει το κόμμα του ισχυρό πόλο εξουσίας απέναντι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4v8pptarwex)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ