Σπυρόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Ανδρουλάκης έχει μιλήσει ήδη με Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου – Πρέπει να έχουν έναν σημαντικό ρόλο

«Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνουν ακόμα πιο ενισχυμένοι από αυτήν την εσωτερική μας εκλογική αναμέτρηση.

Από ένα μικρό κόμμα το οποίο είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια πλέον είναι έτοιμο να αναλάβει τον ισχυρό ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ.

Για το αν ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει ρόλο στον κ. Γερουλάνο και στην κα Διαμαντοπούλου

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μιλήσει ήδη και με τους δύο, θα μιλήσει ξανά. Άποψή μου είναι ότι προφανώς πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο, ένα σημαντικό ρόλο. Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να εμφανιστεί στην κοινωνία ότι έχουμε καταλάβει τις αδυναμίες του παρελθόντος, τα λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Έχουμε κάνει μια γενναία αυτοκριτική γιατί θέλουμε να συνάψουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Για το αν θα προτείνουν Πρόεδρο Δημοκρατίας στον κύριο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο το οποίο να δίνει μια οντότητα στο θεσμό και όπως προβλέπει και το σύνταγμα πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων της Βουλής. Θεωρώ ότι υπάρχουν προσωπικότητες και θα μπορούνε να προταθούν.

Στην ερώτηση που ακολούθησε σχετικά με το αν οι προσωπικότητες αυτές είναι από τον χώρο του, εκείνος απάντησε:

Δεν είναι θέμα χώρου. Συνήθως γινόταν μια επιλογή όταν ένα κόμμα ήταν στην κυβέρνηση να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο το οποίο προερχόταν από την άλλη παράταξη. Υπήρξαν προσωπικότητες όπως ο Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος ήταν ένας φανταστικός πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και έδωσε μια οντότητα στο ρόλο. Είχε προταθεί τότε από το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι υπάρχουν προσωπικότητες και σήμερα από κει και πέρα είναι καλό να συνομιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Είναι καλό για το πολίτευμα και για τη δημοκρατία. Εγώ θα έλεγα από την πλευρά μου ότι ο κος Μητσοτάκης μπορεί να καλέσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνουν μια συνάντηση αλλά να έχουν και μια ατζέντα μεγάλων ζητημάτων που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις, όχι απλά να γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το διεθνές περιβάλλον, πρέπει να υπάρχει συζήτηση για την υπογεννητικότητα. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι, και θα συμβάλουμε, σε εθνικές στρατηγικές για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ