Μητσοτάκης για τον υπερτουρισμό: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκτήσει

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συζήτηση με τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά σε εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece», στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μητσοτάκης: Το ερώτημα είναι αν θέλουμε περισσότερους επισκέπτες ή αν θέλουμε επισκέπτες που να δαπανούν περισσότερα χρήματα

Αναφερόμενος στον υπερτουρισμό, ο πρωθυπουργός είπε: «Όχι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα, αντιμετωπίζει ζητήματα μεγάλης συγκέντρωσης τουριστών σε συγκεκριμένους, λίγους προορισμούς, λίγους μήνες το χρόνο – Αλλά δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκτήσει (…) Σε κάποια νησιά του Αιγαίου κάποιους μήνες το χρόνο αρχίζουμε να έχουμε προβλήματα εξυπηρέτησης τουριστών λόγω υποδομών (…) Το ερώτημα είναι αν θέλουμε περισσότερους επισκέπτες ή αν θέλουμε επισκέπτες που να δαπανούν περισσότερα χρήματα», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον υπερτουρισμό.

Ενώ είπε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Μας ενδιαφέρει περισσότερο να κάνουμε ρεκόρ στα έσοδα, το οποίο συνδέεται με τις αφίξεις (…) Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σε ποιοτικό – βιώσιμο τουρισμό (…) Να διαχωρίσουμε τις υποδομές σε αυτές εθνικής εμβέλειας και σε αυτές που εξαρτώνται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα έχουμε πολύ σύγχρονα αεροδρόμια (…)».

Για την πρόβλημα με την ανοικοδόμηση σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Έχουμε απαγορεύσει την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών σε Μύκονο και Σαντορίνη (…) Οι πιέσεις που ασκήθηκαν μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές για το ίδιο μας το προϊόν. Αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε όποτε χρειάζεται, γι’ αυτό έγινε κι αυτό που έγινε με την κρουαζιέρα (…) ».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ