ΠΑΣΟΚ: Οι διαβουλεύσεις Ανδρουλάκη και τα σενάρια για τους ρόλους των συνυποψηφίων του – Τα πρόσωπα που θα πάρουν θέσεις “κλειδί” στην Χαριλάου Τρικούπη

Με συνεχείς συσκέψεις και διεργασίες βρίσκει η πρώτη εβδομάδα τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα του να στρέφεται στους ρόλους που θα αναθέσει στους συνυποψηφίους του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις για τις επικείμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να αξιοποίηση το μομέντουμ που του έδωσε η δεύτερη κρίσιμη εκλογή του στις 13 Οκτωβρίου.

Συνεργάτες του διαμηνύουν ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης, ενώ το βλέμμα στρέφεται στους ρόλους που θα αναθέσει στους συνυποψηφίους του.

«Να συμπεριληφθούν και όλοι οι πολλοί άξιοι συνυποψήφιοί του Νίκου Ανδρουλάκη σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις που θα αποτελούν πρώτης γραμμής μαχητές για την επόμενη μέρα. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Πρέπει να γίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Σενάρια θέλουν τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπουλου, αλλά και στελέχη από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή και να συμμετάσχουν σε νέο ευέλικτο σχήμα εν είδη εκτελεστικού γραφείου.

«Θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεσμευόμαστε από την προεκλογική μας εκστρατεία. Έχει καταλάβει κάποια από τα πράγματα που του καταλογίζονται. Έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτά που ακούγονται γενικά είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα που θα πάρουν θέσεις-κλειδί στην Χαριλάου Τρικούπη και στη Βουλή

Στον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού αναμένεται να αναλάβει κομβικό ρόλο ο Λευτέρης Καρχιμάκης. Επιπρόσθετα αναμένεται να υπάρξει αξιοποίηση στελεχών όπως ο Κώστας Τσουκαλάς και η Όλγα Μαρκογιαννάκη 

Ανασχηματισμός αναμένεται και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας με το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου να ακούγεται για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ και το ίδιο να τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

«Να δούμε ποια ακριβώς στοιχεία της προσωπικότητάς τους του μηνύματος που εκπέμπουν αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι που παρακίνησαν τόσον κόσμο να έρθει στις κάλπες», σημείωσε ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η επόμενη μέρα θα βρει στην πρώτη γραμμή σε καίριες θέσεις και τους Παναγιώτη Δουδωνή, Δημήτρη Μάντζο και Παύλο Χρηστίδη των οποίων τα ονόματα ακούγονται και για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Σημαντικό ρόλο την επομένη ημέρα θα έχουν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως η Ανδρέας Σπυρόπουλος, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας και η Στεφανία Μουρελάτου.

Ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο, δεν αποκλείονται εξελίξεις και στις αρχές της επόμενης.

Σπυρόπουλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: “Ο Ανδρουλάκης έχει μιλήσει ήδη με Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου

«Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνουν «ακόμα πιο ενισχυμένοι από αυτήν την εσωτερική μας εκλογική αναμέτρηση» και πρόσθεσε ότι «από ένα μικρό κόμμα, το οποίο είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, πλέον είναι έτοιμο να αναλάβει τον ισχυρό ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στη Ν.Δ.».

Για το αν ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει ρόλο στον κ. Γερουλάνο και στην κυρία Διαμαντοπούλου

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μιλήσει ήδη και με τους δύο και θα μιλήσει ξανά. Άποψή μου είναι ότι προφανώς πρέπει να έχουν έναν συγκεκριμένο ρόλο, έναν σημαντικό ρόλο. Πρέπει μαζί και με τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να φτιαχτεί μια μεγάλη, ισχυρή ομάδα που να σηματοδοτήσει ότι το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με μια ισχυρή ομάδα δίπλα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει να εμφανιστεί στην κοινωνία ότι έχουμε καταλάβει τις αδυναμίες του παρελθόντος, τα λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Έχουμε κάνει μια γενναία αυτοκριτική, γιατί θέλουμε να συνάψουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», σχολίασε ακόμα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wkrc5b6m4p)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ