Στέφανος Γκίκας: «Ο ρόλος των Κερκυραϊκών Ενώσεων, Συλλόγων και Οργανώσεων, κομβικός στην διαμόρφωση των πολιτικών μας»

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση στο γραφείο του, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τα Προεδρεία και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Κερκυραϊκών Ενώσεων, Οργανώσεων και Συλλόγων με έδρα την Αττική.

Ο κ. Γκίκας όπως χαρακτηριστικά τόνισε, προέβη σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς συμπληρώνοντας τις πρώτες 100 ημέρες στην θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεώρησε υποχρέωσή του, να ενημερώσει τους Εκπροσώπους των Κερκυραίων της Αθήνας, για τα ζητήματα και τα θέματα που έχει διαχειρισθεί, τόσο αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και γενικότερα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η κίνηση του αυτή αποσκοπεί στη σφυρηλάτηση της ενότητας, της επικοινωνίας και της συνεργασίας των “εν Αθήναις Κερκυραίων”, τόσο μεταξύ τους όσο και με τα

νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, με στόχο την προώθηση ιδεών, θεμάτων και λύσεων.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα μεγάλα λιμενικά έργα τα οποία εντάχθηκαν στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ¨Μεταφορές¨ σε Άγιο Στέφανο Αυλιωτών, Οθωνούς και Μαθράκι, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή τους και εκτίμησε ότι έως το 2027 θα έχουν ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια και την διασυνδεσιμότητα των συγκεκριμένων Λιμένων.

Όσον αφορά στον Θαλάσσιο Τουρισμό, αναφέρθηκε στην νέα Μεγάλη Μαρίνα Mega-Yacht, της οποίας η Σύμβαση Παραχώρησης θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή Λιμενική υποδομή, μόνο για μεγάλα σκάφη, καθώς προβλέπονται 90 θέσεις μεγάλων θαλαμηγών.

Σημαντική χαρακτήρισε την πορεία ολοκλήρωσης της κατασκευής της Μαρίνας στην Σπηλιά – Καφέ Γυαλί, Λιμενική υποδομή η οποία περιλαμβάνει 80-100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους έως 25 μέτρων, στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας.

Έργα Λιμενικών και Τουριστικών Υποδομών που όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γκίκας, «θα δώσουν σημαντική ώθηση στην πόλη της Κέρκυρας και κατ΄ επέκταση σε όλο το νησί».

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για το φλέγον πρόβλημα της λειψυδρίας, με την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στο λιμάνι της Λευκίμης, καθώς και τις σχετικές προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις στα Διαπόντια Νησιά.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα της Π.Ε. Κέρκυρας αρμοδιότητας των Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Περιβάλλοντος,

Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Από πλευράς των εκπροσώπων των φορέων εκφράσθηκε η επιθυμία, ανάλογες συναντήσεις να πραγματοποιούνται συχνά, αίτημα που αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο κ. Γκίκας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ