Α. Αυλωνίτης: Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν επιτρέψουν στον Κασσελάκη να είναι υποψήφιος

Για «απαράδεκτες και αντικαταστατικές ενέργειες που φτάνουν στα όρια της παρανομίας», έκανε λόγο ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλα αυτά που γίνονται αποτελούν μια εγκληματική προσέγγιση ερμηνείας των διατάξεων του καταστατικού η οποία παίρνει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου. Η αποκλειστική αρμοδιότητα της έγκρισης των υποψηφιοτήτων ανήκει στο Συνέδριο. Δεν έχει καμία δουλειά η Κεντρική Επιτροπή», ανέφερε, συνομιλώντας με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Ο κ. Αυλωνίτης, ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος για την προεδρία, θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν γίνουν εκλογές και είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμα και αν χάσει, θα συνταχθώ με όποιον εκλεγεί και θα παραμείνω στο κόμμα. Όμως, αν συνεχιστούν οι μεθοδεύσεις και δεν του επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα, θα αποχωρίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που ακολουθούν τόσο καιρό τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Δεν θα παραμείνω σε ένα κόμμα που απεργάζεται τέτοιες τακτικές», τόνισε.

«Ο Κασσελάκης συνταράσσει τα λιμνάζοντα νερά του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρότατο πρόβλημα που δεν έχει ως βάση ιδεολογικές διαφορές τέτοιες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάσπαση. Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, βλέπουν μεγάλα προβλήματα από την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό παιχνίδι. Ο Κασσελάκης είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος, μη γνωρίζοντας το πολιτικό σκηνικό, συνταράσσει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και τα λιμνάζοντα νερά και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυθορμητισμός Κασσελάκη η προτροπή να του κάνουν πρόταση μομφής»

«Εκείνοι που ήλεγχαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τρέμουν από τη δυναμική του Κασσελάκη. Η μομφή στο πρόσωπό του προέκυψε από ένα αδυσώπητο χτύπημα κάτω από τη μέση πολλών στελεχών της ομάδας των ”87”. Δεν περιμέναμε τέτοια επιθετικότητα. Λόγω του αυθορμητισμού του, ο κ. Κασσελάκης είπε “κάντε μου μομφή”. Δεν το πρότεινε με την κυριολεκτική έννοια. Ήταν λάθος του, κατά την άποψή μου».

«Κάποιοι ενδιαφέρονται για την προσωπική τους μονιμότητα σε οφίτσια»

«Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου. Την έχει υποβάλει ο κ. Κασσελάκης. Το Συνέδριο έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία να πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Ποιος ο λόγος να αναβάλουν το Συνέδριο και να παρατείνουν την ακυβερνησία στον ΣΥΡΙΖΑ; Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό μέλλον του κόμματος αλλά για τα χρυσαφικά και την προσωπική τους μονιμότητα σε οφίτσια μέσα στον κομματικό μηχανισμό».

«Πιστεύω στις νόμιμες εκλογές»

«Ήταν υπερβολικός ο χαρακτηρισμός της Θεοδώρας Τζάκρη ότι ”αν διαγράψουν τον Στέφανο Κασσελάκη, θα εκλέξουμε το σακάκι του” . Προσωπικά, πιστεύω στις νόμιμες εκλογές όπου ο κόσμος επιλέγει αυτόν που πιστεύει. Η κ. Τζάκρη η οποία κάνει πολύ δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερέβαλε προκειμένου να καταδείξει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δημοκοπικό άνοιγμα στην κοινωνία».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ