Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής: «Σημαντικό έργο μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής για την Κέρκυρα, η κατασκευή του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση Καφέ Γυαλί.

Προχωράμε πλέον με ταχείς ρυθμούς, δεν θα ανεχθούμε άλλες καθυστερήσεις, κανείς δεν μπορεί να κρατά ένα τέτοιο έργο σε ομηρεία»

Το εργοτάξιο, όπου εξελίσσονται οι εργασίες στη θέση Καφέ Γυαλί, στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας, για τη δημιουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργο Μάμαλο και την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κέρκυρας, Μίλκα Αργυρού.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε πλήρως για το στάδιο των εργασιών, καθώς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απέστειλε ειδική πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρεία ώστε να ξεκινήσει και πάλι το έργο, το οποίο είχε σταματήσει το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση του έργου, ξεκίνησε η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών και η ασφάλισή τους στον βυθό της θάλασσας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία σε αντίστοιχα έργα κατασκευής μαρίνων. Σε ότι αφορά τα καταστήματα, τα οποία βρίσκονται κάτω από τον δρόμο και εντός του χώρου του τουριστικού καταφυγίου, η κατασκευή τους βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς εκκρεμούσε η αδειοδότηση από πλευράς Εφορίας Αρχαιοτήτων για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Τρεπεκλής, υπήρξε καθυστέρηση, «αυτή ωστόσο οφείλεται στο ότι επί 1,5 χρόνο επί των ημερών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής το έργο ήταν σταματημένο παρά την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Τώρα πλέον η χρηματοδότηση είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο υποέργο, το οποίο αφορά στην αντιπλημμυρική παρέμβαση τονίζοντας ότι σύντομα θα ξεκινήσει κι αυτό:

«Είμαστε εν αναμονή της οριστικής μελέτης προκειμένου να ξεκινήσει και η μεγάλη παρέμβαση του αντιπλημμυρικού έργου. Εκτιμούμε ότι η μελέτη θα είναι στη διάθεσή μας σύντομα, το αργότερο εντός του Νοεμβρίου, έτσι ώστε μέσα στον χειμώνα να εξελιχθεί το έργο», δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων χαρακτήρισε το έργο κατασκευής του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας ως «σημαντικό έργο μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα ανεχθεί από εδώ και στο εξής αναίτιες καθυστερήσεις, καθώς οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να είναι συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους και να μην κρατούν τα έργα σε ομηρεία:

«Συνολικά το έργο του τουριστικού καταφυγίου σκαφών αναψυχής είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς. Αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής και θα προσδώσει περεταίρω κύρος στην Κέρκυρα, ως τουριστικός προορισμός και με δεδομένο ότι ο σχεδιασμός μας ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι να ενισχύσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και να αναβαθμίσουμε τις απαιτούμενες υποδομές, με μαρίνες, καλύτερα δίκτυα κ.α.

Δεν είναι εύκολο να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς αυτό εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό και από τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο από εδώ και στο εξής υπάρχει άλλος ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών, κι εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, πιέζουμε την κατασκευαστική εταιρεία να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό ενόψει της νέας χρονιάς.

Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν ανεχόμαστε πλέον καθυστερήσεις, οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες απέστειλαν ως όφειλαν την ειδική πρόσκληση στον ανάδοχο και το έργο ξεκίνησε και πάλι να εκτελείται. Εμείς σεβόμαστε τις μεγάλες εταιρείες, θέλουμε να κάνουμε έργα, πρέπει κι εκείνες ωστόσο, να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και όχι να κρατούν έργα σε ομηρεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ