Συνάντηση του δικηγορικού Συλλόγου με τον Α. Αυλωνίτη για το κτηματολόγιο

Με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας με τον Βουλευτή Κέρκυρας & Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του ΔΣΚ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νησιού, που έχει σκοπό να επισημάνει το σοβαρό ζήτημα του Κτηματολογίου. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ και τα μέλη του ΔΣ έθεσαν στον βουλευτή  τα δύο σοβαρά θέματα, σχετικά με το Κτηματολόγιο, που είναι: Unmute

α) Η λήξη της προθεσμίας διόρθωσης γεωμετρικών στοιχείων στο λειτουργούν Κτηματολόγιο στις 30/11 και 

β) Η λήξη της προθεσμίας κτηματογράφησης των μη κτηματογραφημένων ακινήτων, επίσης στις 30/11.

Ο κ. Αυλωνίτης, έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα, η οποία πιθανότατα θα συζητηθεί παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη, την  Παρασκευή αυτής της εβδομάδος. 

Ο κ. Αυλωνίτης συνηγορεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα το αίτημα παράτασης των δυο παραπάνω προθεσμιών, που διατυπώνει ο ΔΣΚ, θεωρώντας την παράταση άκρως απαραίτητη, ιδιαίτερα μάλιστα στο κομμάτι της Κτηματογράφησης, που η Κέρκυρα, με δύσκολο, μικρό και περίπλοκο κλήρο, με πρόσφατη συγχώνευση υποθηκοφυλακείων, με φόρτο εργασίας συμβολαιογράφων και Μηχανικών, με καθυστέρηση δημοσίευσης διαθηκών και με ένα κτηματολογικό γραφείο με μεγάλη εκκρεμότητα, μπήκε τελευταία στην Κτηματογράφηση και σήμερα έχει δηλωθεί λιγότερο από το 20% των ιδιοκτησιών του νησιού.  Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι το περίπου 80% που υπολείπεται, είναι φύσει αδύνατο να ολοκληρωθεί ως τις 30/11. 

Σειρά, τώρα, συναντήσεων για το σοβαρό αυτό ζήτημα θα ζητήσει ο ΔΣΚ από τον Περιφερειάρχη ΙΝ και από τους Δημάρχους. 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ