Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας τη Δευτέρα: Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος παρουσιάζουν το σχέδιο για ενίσχυση των εισοδηµάτων και µείωση του κόστους ζωής

Τη στρατηγική, τις προτεραιότητες και τις πολιτικές του υπουργείου Ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον µετασχηµατισµό της οικονοµίας θα παρουσιάσει την ερχόµενη ∆ευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεπικουρούµενος από τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η ενίσχυση του διαθέσιµου εισοδήµατος των πολιτών και η αντιµετώπιση των προβληµάτων που σχετίζονται µε το κόστος ζωής είναι οι σηµερινές προτεραιότητες του συγκεκριµένου υπουργείου, το οποίο υπό τη σηµερινή πολιτική ηγεσία του (όπως διατυπώθηκε από την πρώτη µάλιστα ηµέρα ανάληψης των καθηκόντων της) φιλοδοξεί να µην αποτελεί πλέον το «υπουργείο της Ακρίβειας», αλλά το χαρτοφυλάκιο που θα αφήσει κληρονοµιά την παραγωγική έκρηξη στη βιοµηχανία, την έρευνα και την καινοτοµία.

*Διαβάστε ακόμα: Θεοδωρικάκος: Επτά μέτρα και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ζωής

«Το υπουργείο µας ασχολείται ιδιαιτέρως µε τα τρόφιµα και τα βασικά είδη διαβίωσης. Αυτή τη στιγµή µάλιστα υπάρχει εκτεταµένος έλεγχος σε 26 µεγάλες επιχειρήσεις και σε περισσότερους από 2.500 κωδικούς για να ελεγχθεί η εφαρµογή της νοµοθεσίας», ανέφερε χθες ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενηµερώνοντας τα µέλη της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν∆, ενώ νωρίτερα την ίδια ηµέρα ο γενικός γραµµατέας Εµπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, µιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι ο πληθωρισµός τείνει να πλησιάσει το κατώτατο επιθυµητό όριο του 2%, διαβεβαιώνοντας µάλιστα ότι «οι αυξήσεις τιµοκαταλόγου έχουν σταµατήσει εδώ και αρκετό καιρό».

Αφήνοντας, λοιπόν, πίσω τους την ακρίβεια, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζονται «στη δηµιουργία χιλιάδων νέων και καλύτερα αµειβόµενων θέσεων εργασίας µέσω της ανασυγκρότησης της ελληνικής βιοµηχανίας, µε ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τοµέα, µε επένδυση στην πράσινη και ψηφιακή µετάβαση και, φυσικά, στην έρευνα και την καινοτοµία και την ουσιαστική διασύνδεσή της µε την αγορά».

Έτσι, άλλωστε, το διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στις πρότυπες εγκαταστάσεις της βιοτεχνολογικής εταιρείας Solmeyea, που αποτελεί τον πρώτο στη χώρα ολοκληρωµένο πιλοτικό σταθµό παραγωγής, αποθήκευσης, συµπίεσης και χρήσης πράσινου υδρογόνου για τη φόρτιση ελαφρών οχηµάτων. Γενικότερα στην οµιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επένδυσης στην έρευνα και την καινοτοµία και στην ουσιαστική διασύνδεσή της µε την πραγµατική οικονοµία. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, οι σχετικές επενδύσεις µπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα της χώρας σε ένα διαρκώς µεταβαλλόµενο παγκόσµιο οικονοµικό περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ