Νίκος Ανδρουλάκης: Φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ – Νέος “πρωινός καφές”, νέα επικοινωνιακή ομάδα, καθιερώνονται δύο συνέδρια

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη για τη διαμόρφωση του σχεδίου επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν θα αφορά μόνο μεγάλες αλλαγές σε πρόσωπα και όργανα. Άπαντες πέριξ της Χαριλάου Τρικούπη, και ειδικά οι ανθυποψήφιοι του αναβαπτισθέντος προέδρου, έχουν καταστήσει σαφή με κάθε τρόπο τα στενά χρονικά περιθώρια για την αποκατάσταση της γενικότερης εικόνας του κόμματος.

Το μείζον ζήτημα στη νέα θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η επαναθεμελίωση της σχέσης εμπιστοσύνης του Κινήματος με τον κόσμο, αποβάλλοντας τη σκιά των πολλών αμαρτιών που κουβαλά από τις περιόδους διακυβέρνησής του.

Μπροστά στη γενικότερη αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες και την ολοένα αυξανόμενη κρίση αντιπροσώπευσης, το ΠΑΣΟΚ αρχικά πρέπει να καταστήσει σαφές ότι είναι ικανό να «χτυπήσει» τη ΝΔ, επιχειρώντας ένα rebranding και δίνοντας το μήνυμα ότι οι τραυματικές εποχές ιδίως της περιόδου Σημίτη αποτελούν μια για πάντα παρελθόν. Και ακολούθως ότι η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση έχει βαθιά ερείσματα στην ίδια την κοινωνία.

Στη δύσκολη αυτή εξίσωση αναπόφευκτα λοιπόν εντάσσεται ο παράγοντας της πολυσυλλεκτικότητας, η οποία από εδώ και πέρα θα πρέπει να διαπνέει όλη τη φιλοσοφία: από τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν μέχρι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για νευραλγικά πόστα και θα εκφράζουν τις διάφορες τάσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά και τα όσα δήλωσε το βράδυ της νίκης του, δείχνει έτοιμος να προχωρήσει σε κινήσεις συμπερίληψης όλων των τάσεων αλλά και των στελεχών που αναμετρήθηκαν μαζί του για την ηγεσία.

*Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Οι διαβουλεύσεις Ανδρουλάκη και τα σενάρια για τους ρόλους των συνυποψηφίων του – Τα πρόσωπα που θα πάρουν θέσεις “κλειδί” στην Χαριλάου Τρικούπη

Η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη

Η ατζέντα του αναβαπτισθέντος προέδρου για την επόμενη μέρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  •  Ομάδες που θα συνεδριάζουν σχεδόν καθημερινά για τη χάραξη της στρατηγικής και για την ενίσχυση του προγραμματικού λόγου.
  •  Ομάδα «πρωινού καφέ».
  •  Ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου.
  •  Αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με στόχο την ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών.
  •  Αναδιάρθρωση του Πολιτικού Συμβουλίου, περιορίζοντας τον αριθμό των μελών του για να είναι πιο εύκολες οι τακτικές συνεδριάσεις. Ταυτόχρονα θα έχει αναβαθμισμένη και ενισχυμένη ισχύ προκειμένου με βάση τις αποφάσεις του σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα να περιορίζονται φαινόμενα κακοφωνίας ή διαφοροποιήσεων, δίνοντας μερικές φορές λανθασμένα την εντύπωση ότι υπάρχουν ετερόκλητες προσεγγίσεις.
  •  Καθιέρωση ενός μηχανισμού διαρκούς αλληλόδρασης με κοινωνικούς φορείς, επαγγελματικά επιμελητήρια, σωματεία και συλλόγους. Στόχος η ενίσχυση της σύνδεσης με την κοινωνία και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών αλλά και η ανατροφοδότηση του κόμματος για την παραγωγή προτάσεων και παρεμβάσεων.
  •  Δύο συνέδρια, ένα πολιτικό και ένα οργανωτικό, στα οποία θα καταγραφούν οι νέες τάσεις στο κόμμα και η δυναμική τους αλλά και η νέα πολιτική πρόταση.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ