Έναρξη του πιλοτικού προγράμματος «Φιλικές Κοινότητες για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού» με Έκθεση Φωτογραφίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ανακοινώνεται η έναρξη του πιλοτικού προγράμματος παρέμβασης «Φιλικές Κοινότητες για την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού – ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

Η παρέμβαση στοχεύει, μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας φορέων της τοπικής κοινωνίας, στη συστηματική και ολοκληρωμένη οργάνωση δράσεων, για την ενίσχυση της κουλτούρας του Μητρικού Θηλασμού στη τοπική κοινωνία, καθώς και στη δημιουργία μιας κοινότητας φιλικής προς τη θηλάζουσα μητέρα.

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Ιονίου Βουλής (Μουστοξύδου 3), την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00. Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία, με περιγραφή των δράσεων στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί για το κοινό έκθεση φωτογραφίας, της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας, με θέμα το μητρικό θηλασμό.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό, κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ώρες 17:30 – 21:00 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, ώρες 10:00– 14:00 και 17:30 – 21:00.

Μια φιλική κοινότητα για τον θηλασμό,  συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη της καλής υγείας των βρεφών και των οικογενειών τους, στη βελτίωση δεδομένων Δημόσιας Υγείας, απαλείφοντας τις κοινωνικές διακρίσεις και προωθώντας μια κουλτούρα ενσωμάτωσης και υποστήριξης για όλες τις οικογένειες.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ