Ηράκλειο: Αυτοψία Σταϊκούρα στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι – Στο 40% έχουν φτάσει οι εργασίες

Αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι, πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνεχίζονται τις επισκέψεις και τις επαφές που έχει απο νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.

Συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου, τους βουλευτές Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και Μάξιμο Σενετάκη, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου και άλλους τοπικούς φορείς, ο κ. Σταϊκούρας ενημερώθηκε από στελέχη της αναδόχου εταιρείας για την πορεία των εργασιών που έχουν φτάσει στο 40%.

*Διαβάστε ακόμα: ΒΟΑΚ: Αυτοψία στα υπό κατασκευή τμήματα από τον Σταϊκούρα (Δείτε Εικόνες)

«Η πρόοδος του έργου όπως απεδείχθη είναι ικανοποιητική, ξεπερνάει πλέον το 40%» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας ότι αυτό το ποσοστό πριν από μερικούς μήνες, ήταν 30%.

«Άρα κινούμαστε όλο και με πιο γοργούς ρυθμούς και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία αλλά και τους 828 εργαζόμενους οι οποίοι πράγματι έχουν βάλει τα δυνατά τους, για να υλοποιήσουμε έγκαιρα ένα εμβληματικό έργο» επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επιπρόσθετα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγησε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο στην πορεία του οποίου -όπως συνήθως γίνεται στα δημόσια έργα- «προκύπτουν νέες προκλήσεις, νέες ανάγκες, νέες προτεραιότητες», αναφερόμενος σε ζητήματα που σχετίζονται με την αεροναυτιλία, τη σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο ή και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση του χώρου.

«Με συστηματικό τρόπο θέσαμε χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα νέα ζητήματα» προσέθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα που άπτονται των συνοδών έργων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι «οι δήμαρχοι εκφράζουν εύλογες αγωνίες από τη δική τους πλευρά, έτσι ώστε στις περιοχές τους ανάλογα με τα έργα τα οποία υλοποιούνται, να γίνουν επιπλέον εργασίες επ’ ωφελεία του πολίτη» και σημείωσε: «Δική μας προτεραιότητα είναι να υλοποιηθούν τα έργα έγκαιρα να δρομολογηθούν αυτά που ακόμη δεν έχουν συμβασιοποιηθεί και εν συνεχεία να κάνουμε περισσότερα έργα για την ωφέλεια των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά τής εταιρείας επισημάνθηκε ότι γίνεται ό,τι είναι εφικτό, προκειμένου τα έργα να συνεχίζονται στους χρόνους που προβλέπονται από τα χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ