Λιβάνιος στα Παραπολιτικά 90,1: Το ζήτημα της επιστολικής ψήφου για τους εκτός επικρατείας εκλογείς, που θέλει 200 ψήφους, θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα

Ο υπουργός Εσωτερικών, κος Θοδωρής Λιβάνιος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε ακόμα: Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό – Έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ, είπε: «Την άλλη Τρίτη, 22 του μηνός, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίησή του το νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να περιορίσει σημαντικά τον χρόνο διενέργειας ενός διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ χωρίς βέβαια να ρίξουμε τα υψηλά στάνταρντ που υπάρχουν στην επιλογή προσωπικού».

«Το ΑΣΕΠ, ιδίως για τη στελέχωση του μόνιμου προσωπικού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεκτημένα της μεταπολίτευσης και αυτό σκοπεύουμε το ενισχύσουμε. Δεν αξίζει στη δημόσια διοίκηση που θέλουμε να χρειάζεται δύο και τρία χρόνια προκειμένου να διοριστεί ένας δημόσιος υπάλληλος και να καλύψει μια θέση. Ο τελικός στόχος από την διενέργεια ενός διαγωνισμού μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και να κάτσουν και οι επιτυχόντες στη θέση τους θέλουμε να μειωθεί περίπου στους 6 μήνες», πρόσθεσε.

«Πάνω από 19.000 θέσεις εγκρίθηκαν με έμφαση σε τέσσερις μεγάλους τομείς»

Στην ερώτηση τι προσλήψεις αναμένονται, απάντησε: «Υπάρχουν πάρα πολλές προσλήψεις που τρέχουν, σε όλους τους χώρους. Στις 30 Σεπτεμβρίου, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε ο προγραμματισμός για το 2025, πάνω από 19.000 θέσεις εγκρίθηκαν με έμφαση σε τέσσερις μεγάλους τομείς. Υγεία, παιδεία, όπου είχαμε την πρόσληψη 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, ένας αριθμός ρεκόρ. Ασφάλεια, Ένοπλες Δυνάμεις που καλύπτει και τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επαγγελματίες οπλίτες και φυσικά ενισχύουμε και την τοπική αυτοδιοίκηση με το προσωπικό που χρειάζεται προκειμένου να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι των αναγκών τους. Αυτές όλες τις προκηρύξεις ελπίζουμε ότι θα βγούνε μέσα στο 2024 με βάση το νέο επιταχυμένο τρόπο διενέργειας του διαγωνισμού από εκεί και πέρα αναμένουμε σε λίγες μέρες τα οριστικά αποτελέσματα για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τη δεξαμενή των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού, οι τεχνολογικής εκπαίδευσης έχουνε βγει και τρέχουν και πολλές προκηρύξεις στην υγεία και σε άλλους τομείς».

Για τον εκλογικό νόμο

«Αυτό που θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού κλείσουν και τα θέματα ηγεσίας -στο ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε νέος πρόεδρος περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ- είναι το ζήτημα της επιστολικής ψήφου για τους εκτός επικρατείας εκλογείς που θέλει 200 ψήφους», επισήμανε ο κ. Λιβάνιος.

Ερωτηθείς αν θα ισχύσει η επιστολική ψήφος για τους εντός επικρατείας ψηφοφόρους, απάντησε πως «υπάρχει ένα ζήτημα ερμηνείας του συντάγματος, να δούμε αν μπορεί να γίνει τώρα ή θα χρειαστεί συνταγματική αναθεώρηση. Θα το μελετήσουμε και θα επανέλθουμε στο κατάλληλο χρονικό διάστημα».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ