Νίκος Χαρδαλιάς: Στέλνει στον εισαγγελέα τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχων σε πρατήρια καυσίμων στην Αττική

Επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για παρατυπίες στη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων, βιομηχανιών, παραγωγής υλικών και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων έχουν λάβει οι Αρχές, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά να δίνει εντολή για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.

Μάλιστα, προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων καθώς και πολλοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης Γενικής Διεύθυνσης, παύονται ή μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Νίκου Χαρδαλιά, οι καταγγελίες των καταναλωτών για περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών -ειδικά σε πρατήρια καυσίμων και βιομηχανιών παραγωγής υλικών – εξετάζονταν εξονυχιστικά όλο το τελευταίο διάστημα, από τον ίδιο.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ήδη δώσει σαφή εντολή για ενδελεχείς και συνεχείς ελέγχους στις οκτώ Περιφερειακές Ενότητες για την οριστική εξάλειψη φαινομένων ανομίας και αισχροκέρδειας, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

Έτσι, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση της Περιφέρειας, διεξάγονται ήδη έλεγχοι από μικτά κλιμάκια συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία απαρτίζονται από ελεγκτές που υπηρετούν σε διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας και την αποφυγή εμφάνισης φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων.

Νίκος Χαρδαλιάς: Καμία ανοχή σε παραβατικές πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες

Επιπλέον, η Περιφέρεια κάνει γνωστό πως τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν διαβιβαστεί ακόμα και στην Εισαγγελία – πέραν των αρμόδιων διοικητικών αρχών – ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες των κυρώσεων, οι οποίες φτάνουν ακόμα και στην ανάκληση αδειών λειτουργίας πρατηρίων καυσίμων. Στο κύμα ελέγχων δραστηριοποιείται και η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Αττικής, καθώς και η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

«Καμία ανοχή σε παραβατικές πρακτικές που προσβάλλουν τους πολίτες πλήττουν τα έσοδα του κράτους και θίγουν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών μας», ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής.

Θυμίζεται πως αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε εννέα μήνες, που ο Νίκος Χαρδαλιάς προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η αρχή είχε γίνει τον Απρίλιο με ξήλωμα στελεχών και μετακινήσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών, ενώ θέση άλλαξαν τον Ιούλιο και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου μετά τις σχετικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε καταστήματα της Αθήνας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ