Συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο “1ο FORUM Δήμων που υιοθετούν και εφαρμόζουν αρχές της Κυκλικής Οικονομίας στη Διαχείριση Αποβλήτων”.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχε στο “1ο FORUM Δήμων που υιοθετούν και εφαρμόζουν αρχές της Κυκλικής Οικονομίας στη Διαχείριση Αποβλήτων”, όπου παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από Δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του FORUM , ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατέδειξε : α) τις πρωτοβουλίες που έχει υιοθετήσει και «καλλιεργεί» από το 2019 έως σήμερα, με έμφαση στη λειτουργία 210 γωνιών ανακύκλωσης και στην ανάπτυξη 15 διαφορετικών ρευμάτων ανακύκλωσης β) τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει , όπως το τεράστιο κόστος μεταφοράς των αποβλήτων μας στην Πάλαιρο και ο κίνδυνος αύξησης του αν ο τελικός αποδέκτης γίνει η Δωδώνη. Τονίστηκε, επίσης, η πάγια θέση του Δήμου για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) στο νησί, που θα συμβάλει στη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και ιδεών ανάμεσα στους δήμους είναι καίριας σημασίας για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας σε τοπικό επίπεδο. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, οι δήμοι μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση των αποβλήτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης. Η ενεργή συνεργασία και η υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων ενδυναμώνουν τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο πράσινη και βιώσιμη κοινωνία. Το forum αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συντονισμένης και ολιστικής αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα.

Στο forum συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω Δήμους:

Άνδρου – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Σπυρίδων Τσαούσης

Αργοστολίου – Εξωτερικός Συνεργάτης για την Ανακύκλωση, κ. Γεράσιμος Φραγκισκάκος

Βόρειας Κέρκυρας – Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη

Βόρειας Κέρκυρας: Σύμβουλος δράσεων Κυκλικής Οικονομίας Δρ Αδαμάντιος Σκορδίλης.

Ερέτριας – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κατερίνα Κυριακοπούλου

Ερέτριας – Περιβαλλοντικός Σύλλογος “ΜΕΔΟΥΣΑ”, κ. Χριστίνα Καραφέρια

Χαλανδρίου – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος

Χαλανδρίου – Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Κυκλική Οικονομία, κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος

Νέας Σμύρνης – Επιστημονική Σύμβουλος, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη

Παλαιού Φαλήρου – Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανακύκλωσης, κ. Νικόλαος Σταθούσης

Σαρωνικού – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, κ. Ακριβή Καρούμπαλη

Συντονιστής του forum: Ο κ. Θεόδωρος Βώρος, Οικονομολόγος – Στατιστικός

Τεχνική Υποστήριξη: Ο κ. Αγαμέμνων Ξυγκάκης, Συνεργάτης του Δήμου Σαρωνικού στην Κυκλική Οικονομία.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ