Ταραχή στους ανεξάρτητους βουλευτές: Έχασε την πλειοψηφία των “8” ο Μιχάλης Χουρδάκης – Πώς θα γίνει η επιλογή του επόμενου εκπροσώπου τους

Ο Μιχάλης Χουρδάκης πριν από μια βδομάδα ήταν το πρόσωπο που οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές είχαν στηρίξει για εκπρόσωπό τους στη διάσκεψη των Προέδρων. Μια βδομάδα αργότερα όμως νέα ταραχή έρχεται στον κύκλο των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς ο Μιχάλης Χουρδάκης έχασε την πλειοψηφία των «8» που τον είχαν προτείνει για τη θέση αυτή.

Τόσο οι αντιδράσεις για τους χειρισμούς της Βουλής που φέρεται να μην ενημέρωσε και τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές για την επιλογή Χουρδάκη, όσο και η απόσυρση της στήριξης Αθηνάς Λινού στο πρόσωπο του, ανακάτεψαν την τράπουλα.

Ο Κώστας Τασούλας μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε στέλνει επιστολές σε όλους να αποφασίσουν είτε από κοινού, είτε κατά μόνας μέχρι τη Δευτέρα για τον εκπρόσωπό τους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής εκπρόσωπος θα γίνει όποιος «έχει μαζί του» τους περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές, ακόμη και δύο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Εάν ισοψηφήσουν δύο πρόσωπα, θα γίνει κλήρωση. Όλες οι εκτιμήσεις πάντως, συγκλίνουν στην άποψη ότι δύσκολα θα συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο και οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, 7 εκ των οποίων προέρχονται από τους Σπαρτιάτες.

Υπενθυμίζεται ότι Παύλος Σαράκης και Χάρης Κατσιβαρδάς με επιστολές τους προς τον Κώστα Τασούλα διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή Χουρδάκη, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ