Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης – Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επισκέψεις του στα υπουργεία «αιχμής» μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό, καθώς το ζήτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο νέος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έχει κληθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες με κύριο στόχο την ανάσχεση της ακρίβειας

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο ίδιος ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Διαβάστε ακόμα: Πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για επιτάχυνση των προσλήψεων στο δημόσιο και αντιμετώπιση της ακρίβειας – Χθες είδε Λιβάνιο για αλλαγές στο ΑΣΕΠ, σήμερα βλέπει Θεοδωρικάκο

Φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργείο Ανάπτυξης: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας

«Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε τον αγώνα καθημερινά με όλα τα πρόσφορα μέσα εντός αλλά και εκτός συνόρων», έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι μετά τη συγκράτηση των τιμών σε αρκετά βασικά προϊόντα το τελευταίο διάστημα μπορεί σταδιακά να αρχίσει και η αποκλιμάκωση των τιμών.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος αναζητεί ήδη νέα μέτρα για την αναχαίτιση του φαινομένου. Με το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα να παραμένει εκτός συζήτησης λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους, αναζητεί τρόπους για την ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και στην αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πολιτικών.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ