Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους τα Χριστούγεννα – Εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας σε μία 5ετία

Τη δέσμευσή του για έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς τα Χριστούγεννα επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας σε μία 5ετία μετά το πέρας της συνάντησής του με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το πρωί της Πέμπτης (7/7), προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό και τους νέους υφυπουργούς Κώστα Καραγκούνη και Πάνο Τσακλόγλου, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία, με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Δείτε εικόνες και βίντεο:

mitsotakis-keramews3

mitsotakis-keramews1

mitsotakis-keramews2


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2gn5y3oov01)


«Η κυβέρνηση στέκεται στους ευάλωτους»

Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δηλώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση στέκεται στους ευάλωτους» λέγοντας: «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου, γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας»

Πρόσθεσε ότι «Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για κατώτατο μίσθο στα 950 ευρώ» και πρέπει «να διευρύνουμε το εργατικό δυναμικό σε γυναίκες, νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται στους ευάλωτους. «Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, ενώ τόνισε τη σημαντικότητα ενίσχυσης της γραμμής του 1555.
Υπενθύμισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός ότι: «Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ