Ενημερωτική συνάντηση του Δημλαρχου Στέφανου Πουλημένου με τους εκπροσώπους των εμπορικών φορέων

Την πάγια θέση του, κατά της λειτουργίας των μεγάλων καταστημάτων την Κυριακή, επανέλαβε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος, ο οποίος είχε σήμερα, σε καλό κλίμα, ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπορικών φορέων.

Στη συνάντηση, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κώστα Βουσολίνου,  συμμετείχαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Εμπορικού Συλλόγου και του Ενιαίου Εμπορικού και Τουριστικού Φορέα, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση Δημάρχου για το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή.

Ο Δήμαρχος, έθεσε υπόψη τους τα διαδοχικά έγγραφα της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου του Υπ. Ανάπτυξης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τα οποία ζητούσαν τελεσιγραφικά να ανακληθεί η μη σύννομη ρύθμιση του 2023, με απειλή επιβολής κυρώσεων.

«Ως εκ τούτου, δεν είχα καμία δυνατότητα να αποκλίνω από αυτό, ανεξάρτητα από την προσωπική μου άποψη για το θέμα, που ήταν, είναι και παραμένει διαφορετική από τη νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο Δήμαρχος, επικαλούμενος προς τούτο και τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Κάλεσε ωστόσο τους εκπροσώπους των εμπορικών φορέων, να καταθέσουν πρόταση των νομικών συμβούλων τους, που να παρέχει τη δυνατότητα στον Δήμο να τροποποιήσει την κανονιστική απόφαση, μέσα στα πλαίσια του Νόμου.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν, προκειμένου να βρεθεί μια νομική διέξοδος, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς τον σκληρό ανταγωνισμό που θα υποστούν από τις μεγάλες αλυσίδες, εάν και εφόσον διατηρηθεί το καθεστώς που έχει επιβληθεί από τον νόμο. 

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ