Τ.Ε Κέρκυρας Κ.Κ.Ε: «Κόψτε αν θέλετε φόρους και τιμές και όχι τάξεις και καθηγητές!!!»

Με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία και της Κέρκυρας, γινόμαστε, για μία ακόμη φορά μάρτυρες μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Μόνο στη ΔΔΕ Κέρκυρας, κόβονται 20 τμήματα Γενικής Παιδείας και 19 τμήματα Πληροφορικής – Τεχνολογίας, χωρίς να υπολογίζουμε τις βίαιες αλλαγές που θα γίνουν στη 2η ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια, αφού το κόψιμο των τμημάτων Γενικής Παιδείας, οδηγεί και σε κόψιμο τμημάτων Γαλλικών – Γερμανικών.

Στα ΕΠΑΛ κόβονται τομείς και ειδικότητες που είναι μοναδικές στα σχολεία αυτά αναγκάζοντας τους μαθητές να πρέπει να επιλέξουν κάτι άλλο από αυτό που επιθυμούσαν να σπουδάσουν.

Με αυτόν τον τρόπο, η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται ακόμη χειρότερη αφού στριμώχνουν έως και 28 μαθητές μέσα σε μία αίθουσα, καταργούν τμήματα ένταξης, ανακαλούν τις αποφάσεις κατάτμησης τμημάτων, όπου φοιτούν μαθητές με γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ κλπ. Τόσο είναι το ενδιαφέρον τους για όλους τους μαθητές αλλά και για αυτούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες.

Ποιος εκπαιδευτικός μπορεί να ασκήσει απρόσκοπτα το παιδαγωγικό του έργο σε πολυπληθή τμήματα, ποιος μαθητής θα μπορεί να πάρει αυτά που πρέπει από το σχολείο στοιβαγμένος σε μία αίθουσα που μπορεί να είναι έτσι και αλλιώς ακατάλληλη;

Η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων όσο και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, υποτάσσεται στην λογική που βλέπει την εκπαιδευτική διαδικασία υπό το πρίσμα του κόστους και του οφέλους. Η προσπάθεια εξοικονόμησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μπαίνει πάνω από την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Την ώρα που τα πολεμικά ταμεία της ΕΕ, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, γεμίζουν και με τη συμμετοχή της Ελλάδας, την ώρα που έχουν δοθεί 21 δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς την τελευταία τριετία, την ώρα που δαπανώνται 500.000 εύρω την ημέρα για την αποστολή των ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, 2.500 χλμ. μακριά από τα σύνορά μας, μας λένε ότι πρέπει να κοπούν τμήματα για να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικούς.

Οι κυβέρνηση, το Υπουργείο και όσοι υλοποιούν τις αποφάσεις τους δείχνουν με ποιους πραγματικά είναι.

Η «δωρεάν» Παιδεία της κυβέρνησης είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου ειδικά τώρα που οι γονείς παίρνουν από τα σχολεία τις λίστες με τα υλικά που απαιτούνται για κάθε μαθητή, τώρα που προγραμματίζουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τα φροντιστήρια, τώρα που βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμη και για κτηριακές βελτιώσεις των σχολείων.

Βρισκόμαστε στο 2024, με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας να μπορεί να διασφαλίσει ακόμα υψηλότερου επιπέδου Παιδεία. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε η μόρφωση των μαθητών να υποβαθμίζεται.

Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα σωματεία και τους συλλόγους τους συμβάλλοντας με όποιον τρόπο μπορούμε.

Είναι απόλυτα δίκαιο και σύγχρονο να απαιτήσουμε:

-Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων και των αποφάσεων που αναστέλλουν την κατάτμηση τμημάτων.
-Να εγκριθούν όλα τα τμήματα ειδικοτήτων και τομέων των ΕΠΑΛ. Να δοθεί η δυνατότητα εγγραφών όλων των μαθητών στην ειδικότητα που επιθυμούν.
-Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια.
-Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές.
-Τμήματα 15 μαθητών σε Α΄& Β΄ τάξη του Δημοτικού, στα τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού ΓΕΛ και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και ως 20 στις υπόλοιπες.
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ