Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΙΚΑ Κέρκυρας.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας, σε συνεργασία με τα Σωματεία των Συνταξιούχων του Δημοσίου – ΝΑΤ – ελευθέρων επαγγελματιών Κέρκυρας, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την πρώην νομαρχία, στις 26/9/2024, ημέρα Πέμπτη, 10:30 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για την κοροϊδία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τα πάγια αιτήματά μας.


Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι με 10€ αύξηση τον μήνα είναι δυνατόν να καλύψουμε τις ανάγκες μας και υπερηφανεύεται γι’ αυτό χωρίς ντροπή, μη λαμβάνοντας υπόψη τις υπέρογκες αυξήσεις φαρμάκων, τροφίμων, ενέργειας αλλά και κάθε καταναλωτικού αγαθού που σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%.


Καμιά κουβέντα για τα δώρα και τα αναδρομικά αλλά και την προσωπική διαφορά. Επίσης, η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι το πενιχρό επίδομα Χριστουγέννων δεν θα δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους όπως πέρυσι, γιατί θεωρεί πλούσιους όσους έχουν σύνταξη κάτω από 1.000€.


Η λέξη «ψίχουλα» που χρησιμοποιούμε συνήθως για να χαρακτηρίσουμε τις εκάστοτε κυβερνητικές παροχές, σε αυτήν την περίπτωση είναι…υπερβολική! Θα ταίριαζε αν ήμασταν…μυρμήγκια. Αλλά δεν είμαστε μυρμήγκια. Είμαστε άνθρωποι, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που έχουμε πληρώσει όλα όσα όλες οι κυβερνήσεις μάς έχουν αφαιρέσει, και σήμερα, μετά από όλες τις περικοπές, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες και τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οξύνει στο έπακρο οι αντεργατικές τους πολιτικές και δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ωμή περιφρόνηση της κατάστασής μας και της νοημοσύνης μας.


Διεκδικούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.


Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.


Επιστροφή των δώρων, των επικουρικών και απόδοση όλων των αναδρομικών.
Κατάργηση της ΕΑΣ.


Πλήρεις συντάξεις χηρείας.


Άμεση απόδοση των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, σε όλους τους συνταξιούχους.


Άμεσες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Το σύνολο των αιτημάτων μας που αναλυτικά έχουμε κοινοποιήσει στην Κυβέρνηση.

Οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε τη φτώχεια και τη μιζέρια όπου μας ρίχνει η Κυβέρνηση.


Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10π.μ.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ