Τζάκρη κόντρα στην εισήγηση Παππά: Να επισπευσθεί η εκλογή προέδρου, στις 3 και 9 Νοεμβρίου

Την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Στα δικαστήρια καταλήγει η σκληρή διαμάχη Ραγκούση – Τζάκρη

Η ένθερμη υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη διαφώνησε με την εισήγηση του Νίκου Παππά και ζήτησε να τεθεί η πρότασή της σε ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την κ. Τζάκρη, «η απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή πρέπει να αποφασίσει σωστά και να εισηγηθεί στο Συνέδριό μας κατά τρόπο που θα προωθεί τις λύσεις και δεν θα επιτείνει τα προβλήματα», θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει η «ταχύτερη δυνατή επίλυση του ζητήματος που ανέκυψε ως προς την θέση του προέδρου του κόμματος».

«Η βάση ζητά ταχύτητα, διαφάνεια και εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εμείς κενό εξουσίας και πάσης φύσεως νομικής και οικονομικής εκπροσώπησης, όταν απέναντί μας όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στέκονται με ξεκάθαρες ηγεσίες», σημείωσε.

«Το ορθό και σύντομο χρονοδιάγραμμα συνεδρίου και εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής», όπως το αποκάλεσε η κ. Τζάκρη, έχει ως εξής:

«1) Σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις 5-6 Οκτωβρίου με μόνο δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Α) Την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και

Β) Την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους.

Δεν απαιτείται νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση των κειμένων καθώς αυτή η αρμοδιότητα μπορεί να εκχωρηθεί στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου οι σύνεδροι να έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα κείμενα και να μην ταλαιπωρούμε σε τέτοιους καιρούς τους συντρόφους με τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ένα μήνα. Ειδικά εφόσον δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο.

2) Τη διεξαγωγή εκλογής προέδρουκαι Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και, εφόσον προκύψει ανάγκη δευτέρου γύρου για την εκλογή προέδρου, αυτός να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (καθώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας), ώστε να λυθεί οριστικά και από τα μέλη το ζήτημα της συλλογικής μας ηγεσίας».

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο, δεν υπάρχει και καμία βάσιμη αιτιολογία για οποιαδήποτε παράταση των ημερομηνιών. Το τονίζω αυτό συντρόφισσες και σύντροφοι γιατί άκουσα μόλις από τον Νίκο Παππά, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας,, μία πρόταση, η οποία κατατέθηκε μόνο προφορικά μέχρι σήμερα και δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο της συνεδριακής προσέγγισης. Διότι εκ των πραγμάτων ανοίγει το κεφάλαιο ενός ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου και θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα που μόλις σας κατέθεσα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του ανακοινωμένου υποψηφίου προέδρου Παύλου Πολάκη όπως το διατύπωσε και εν τέλει με το χρονοδιάγραμμα της ίδιας της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία δεν περιλαμβάνει στη πρόταση της συμπερίληψη Καταστατικού Συνέδριου στον οδικό χάρτη», είπε η κ. Τζάκρη.

Θεοδώρα Τζάκρη: Θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Ραγκούση

Ακόμη, η κ. Τζάκρη ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά του Γιάννη Ραγκούση, όπως είχε κάνει και από τηλεοπτικού αέρα, νωρίτερα.

«Διαπρύσιοι αγωνιστές κι αγωνίστριες των δικαιωμάτων, περιορίστηκαν να ακούν σιωπηλοί τον εγκαλούμενο για σεξισμό να επικαλείται ως αιτιολογικό της παραδεδεγμένης κακοποιητικής συμπεριφοράς του κάποιους λόγους ανώτερους, δημοσίου συμφέροντος. Πάντα έτσι συμβαίνει όταν καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Παρεμβάλλονται οι αξιολογικές κρίσειςτου πράττοντος», τόνισε.

«Το έκανα, λέει, αλλά γιατί αυτή ήταν τέτοια, δείξα , πείξα! Άρα δεν πρόκειται για κάποιο καθολικό δικαίωμα στην αξιοπρέπεια εφόσον υπόκειται στην αξιολογική κρίση του πράττοντος. Αυτός θα πει εν τέλει αν είμαστε άξιοι του δικαιώματος, δεν του φτάνει το γεγονός της ανθρώπινης ιδιότητας. Αυτό προφανώς συνιστά ακύρωση του πυρήνα του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος, όπως είναι η αξία του ανθρώπου. Γίνεται δε κάθε φορά με επίκληση κάποιου ανώτερου λόγου. Το έθνος, η θρησκεία, η εργατική τάξη, το δημόσιο συμφέρον κοκ Τρίχες, προφάσεις εν αμαρτίαις!», πρόσθεσε.

«Τώρα τον ισχυρισμό του ότι περιμένει κανείς 15 έτη για να καταγγείλει ότι υπήρξα τάχα απειλή για το δημόσιο συμφέρον, με αφορμή τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και τα παραφερνάλια τους, ε αυτόν τον παραδίδω στην χλεύη όποιου διαθέτει τον κοινό νου.. Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να επισημάνω ότι τον λόγο θα έχει από Δευτέρα η δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ