ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανακοίνωσε υποψηφιότητα και ξεκινά περιοδείες – Στα σχέδιά του να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα – Κόντρα… αφίσας με τον Πολάκη

Με µία ανάρτηση που έχει µόνο τη φωτογραφία του και έξι λέξεις («Ο δικός µας ΣΥΡΙΖΑ – Είµαι εδώ»), ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε την κάθοδό του στις εκλογές ανάδειξης της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σηµειωθεί πως η φωτογραφία είναι µέσα σε µοβ φόντο, ενώ πουθενά δεν υπάρχει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό προφανώς προκάλεσε εντύπωση, καθώς δείχνει ότι ο τέως πρόεδρος προετοιµάζεται για ριζικές αλλαγές στην περίπτωση που επανεκλεγεί, που σε τίποτα δεν θα θυµίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης παράλληλα προγραµµατίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα προκειµένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων του.

*Διαβάστε ακόμα: Το σενάριο της Βουλής χωρίς αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Σοβαρό το ενδεχόμενο μιας πρωτόγνωρης κοινοβουλευτικής πραγματικότητας

Η πρόταση Γεροβασίλη και το “Κι εγώ είμαι εδώ” του Πολάκη

Την ίδια στιγµή η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια για την αρχηγία, θέλοντας έτσι να ξεκαθαρίσει ότι η κριτική που ασκεί στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται µε τις προσωπικές της φιλοδοξίες. Αίσθηση όµως προκάλεσε η άµεση αντίδραση του Παύλου Πολάκη στα social media, µε την οποία ουσιαστικά τρόλαρε τον έκπτωτο πρόεδρο. «ΚΙ ΕΓΩ Ε∆Ω ΕΙΜΑΙ! Παρακάτω… Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητα. Άλλος; Καµιά σοβαρή κουβέντα θα πούµε; Θα εγγυηθούµε την ενωτική πορεία σταµατώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν;», σηµείωσε ο Χανιώτης βουλευτής που ετοιµάζεται να οργώσει τη χώρα.

«Επέλεξα αυτή τη στιγµή να µην µπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται», είπε η κυρία Γεροβασίλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα έγιναν επί ηµερών Κασσελάκη: «Περάσαµε έναν χρόνο µε µία βίαιη επίθεση από το υπερεγώ στο εµείς. Επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες και διχασµοί». Τόνισε δε ότι «πρέπει να κάνουµε τα πάντα για να µην κερδίσει ο Κασσελάκης» και ερωτηθείσα αν θα παραµείνει στο κόµµα αν τελικά εκλεγεί, αντέστρεψε το ερώτηµα λέγοντας: «Αν χάσει ο κύριος Κασσελάκης, θα µείνει; Αυτοί που τον υποστηρίζουν θα µείνουν;».

Η βουλευτής Άρτας επαναδιατύπωσε την προσωπική της άποψη για µια µεγάλη κεντροαριστερή παράταξη, µε τη συµµετοχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα µπορούσε να ήταν επικεφαλής ο Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας όµως ότι πρόκειται για δική της θέση και όχι του πρώην πρωθυπουργού.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4duqtk83mtt)


Και οι «δηµόσιες προγραφές»

Από την άλλη, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, σχολιάζοντας το κάλεσµα της Όλγας Γεροβασίλη «να κάνουµε τα πάντα για να µην κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης» προανήγγειλε «δηµόσιες προγραφές». «Όσοι δεν µπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να είναι στο κόµµα», είπε. Οι δηλώσεις Παππά σχολιάστηκαν πάντως από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο διχαστικός λόγος δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός» και προφανώς ανοίγει ο δρόµος για τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, Νίκο Παππά, να καλέσει σε απολογία βουλευτές που κάνουν εµπρηστικές δηλώσεις.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ