ΠΑΣΟΚ: Σήμερα το κρίσιμο debate – Οι κανόνες και οι έξι ενότητες

Το αποψινό debate περιμένουν τα κομματικά επιτελεία των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αναλυτές του χώρου, για να κάνουν τις πρώτες σε βάθος εκτιμήσεις για τις εσωκομματικές κάλπες. Οι υποψήφιοι είναι έτοιμοι να «τα δώσουν όλα» στο παρά πέντε της πρώτης αναμέτρησης και ενώ οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη και μάχη ακόμα και για τρεις για τη δεύτερη θέση.

Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤNEWS, ενώ ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα θα είναι διαθέσιμη στο ERTNEWS1 μέσω ERTFLIX και ertnews.gr.*Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO για τα “Παραπολιτικά”: Προβάδισµα Ανδρουλάκη, ”µονοµαχία” Δούκα – Διαµαντοπούλου για τη δεύτερη θέση – Tο 65% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί η αυτόνομη πορεία του κόμματος


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4dufmn9et1d)

ΠΑΣΟΚ: Οι κανόνες και οι έξι ενότητες του κρίσιμου debate 

Οι υποψήφιοι θα κάτσουν με αλφαβητική σειρά στο τραπέζι του διαλόγου, έχοντας απέναντι τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Απόστολο Μαγγηριάδη, και θα πρέπει να αναπτύξουν τις θέσεις τους πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία-ανάπτυξη,
  2. Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, Δημογραφικό,
  3. Εξωτερική πολιτική, Άμυνα, ΕΕ,
  4. Κράτος, θεσμοί, αυτοδιοίκηση,
  5. Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση και
  6. ΠΑΣΟΚ: επόμενη μέρα.

Σε καθεμία από τις παραπάνω ενότητες οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν ερώτηση εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος/-α θα πρέπει να απαντά εντός 90 δευτερολέπτων. Κάθε υποψήφιος/-α έχει το δικαίωμα στη διάρκεια του debate να απευθύνει πέντε φορές ερώτηση / τοποθέτηση / σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό/-ά του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα έχει ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση – 30 δευτερόλεπτα απάντηση – 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση – 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση. Η τηλεμαχία θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου. Στους δύο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο/-α (ερώτηση follow up: 15 δευτερόλεπτα – απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ