”Πυρά” Πέτρου Παππά: Είναι επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ”ακέφαλο”

Συνεχίζονται οι εσωτερικές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει «παρών» για τις εσωτερικές κάλπες.

«Είναι μια δύσκολη συνθήκη για τον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς, δεν την επιλέξαμε εμείς αλλά θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς. «Προφανώς θα καταθέσει το Πόθεν Έσχες του, έχει κατατεθεί στη Βουλή ήδη εδώ και μήνες θεσμικά. Έχει καταθέσει επίσημα το Πόθεν Έσχες του στην επιτροπή της Βουλής στην αρχική του δήλωση. Προσπαθούν να βρουν διάφορα για να δυσκολέψουν και να απομειώσουν την υποψηφιότητα. Προφανώς θα δημοσιοποιήσει το Πόθεν Έσχες του. Ο κ. Κασσελάκης ως όφειλε, ως αρχηγός αντιπολίτευσης που ήταν, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε και αυτός το Πόθεν Έσχες του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στις διάφορες διαδικασίες που θέλει να βάλει για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όχι επειδή υπάρχει κάποιο θέμα, θα δημοσιοποιήσει και ο Στέφανος Κασσελάκης το Πόθεν Έσχες του».

«Περιδίνηση περιττή»

Σύμφωνα με τον κ. Παππά: «Μας οδήγησε μια ομάδα στελεχών σε μια περιδίνηση περιττή. Οδηγηθήκαμε σε μια έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη η οποία δεν έρεπε να γίνει. Θα έπρεπε να το έχουν αποφύγει τα στελέχη που το προκάλεσαν. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Όλες οι οργανώσεις μελών, η μεγάλη πλειοψηφία, βγάζουν ανακοινώσεις ότι είναι αντίθετοι σε αυτήν την απόφαση της ΚΕ. Αυτό που γίνεται είναι αναντίστοιχο της επιθυμίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνονται όλοι την εχθροπάθεια που υπάρχει απέναντι στο πρόσωπο του Στεφάνου Κασσελάκη. (…) Υπήρχαν κάποια στελέχη που δεν άντεχαν την προεδρία του, θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Η κα Γεροβασίλη είπε ότι θέλει να κάνει τα πάντα προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να μην εκλεγεί, το οποίο είναι μια δήλωση που δεν την κάνεις ούτε για σύντροφο ούτε για αντίπαλό σου πολιτικό, την κάνεις για κάποιον εχθρό σου. Πολύ κακή δήλωση».

Όπως λέει ο ίδιος: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επανεκλεγεί θεωρώ εγώ, καταθέτοντας ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και μια συγκεκριμένη ιδέα για το πώς πρέπει να λειτουργεί το κόμμα. Αυτό το πρόγραμμα, αν κάποιος θέλει και νομίζει ότι μπορεί να το υπηρετήσει, ας το υπηρετήσει. (…) Δεν έχω δει ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση. Έδιωξαν τον Κασσελάκη, δεν τον ήθελαν. Πού είναι αυτό το εναλλακτικό, ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει καλύτερα;».

«Είναι επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακέφαλο»

«Μιλάμε για ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι ακέφαλο σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τον κ. Σαλμά και τις καταγγελίες που κάνει, με τις πολυτελείς αγορές που γίνονται από το υπουργείο Τουρισμού. Αντί να κάνουμε μια τέτοια κριτική αυτήν την στιγμή στην κυβέρνηση, εμείς ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά μας και έχουμε ένα κόμμα που είναι ακέφαλο. Είναι επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακέφαλο σε αυτό το χρονικό διάστημα», υπογραμμίζει ο Πέτρος Παππάς.

«Ένα σημαντικό κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού βρισκόταν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη από τους πρώτους μήνες και παρέμεινε, ακολουθώντας και την προτροπή του τέως προέδρου Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο να ρίξουν τον Κασσελάκη, αυτό είχε γίνει τότε, δεν είναι κάτι κρυφό, σε αυτό προέτρεψε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τότε, και συνέχισαν να ακολουθούν αυτήν την γραμμή. Το ότι κάποια στελέχη δε θέλουν τον Κασσελάκη, αυτό δεν έχει να κάνει με το τι θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ