ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας: Κτηριακά προβλήματα στον δημοτικό βρεφικό σταθμό «ΤΑ ΜΑΡΜΕΛΙΝΙΑ»

«Μετά από παράπονα που μας διατυπώθηκαν από γονείς, επισκεφθήκαμε τον Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό «Τα Μαρμελίνια» (δίπλα στα Γενικά Λύκεια) για να διαπιστώσουμε τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος σταθμός.

Κατά την επίσκεψή μας αλλά και με τη συζήτηση που ακολούθησε με το προσωπικό του σταθμού, έγινε φανερό ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για βελτιώσεις στην υποδομή του κτηρίου που φιλοξενεί 37 βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών. Τις αναγκαίες παρεμβάσεις τις έχει επισημάνει με έγγραφό της εδώ και μήνες η Διεύθυνση του συγκεκριμένου σταθμού προς την αρμόδια υπηρεσία» αναφέρει η ΛΑΣΥ Κ. Κέρκυρας σε ερώτησή της για την 24η συνεδρίαση του ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας.

Η ΛΑΣΥ σημειώνει: «Ενδεικτικά επισημαίνουμε κάποια από τα πιο βασικά προβλήματα που εντοπίσαμε (επισυνάπτουμε και σχετικές φωτογραφίες):

Στην αυλή, η μοκέτα που έχει τοποθετηθεί έχει σαπίσει ενώ υπάρχουν αρκετές τρύπες στο έδαφος και επικίνδυνα σημεία με σπασμένα μάρμαρα κλπ. Σημειώνεται ότι ο σταθμός είναι βρεφικός και τα παιδιά εκεί κάνουν τα πρώτα τους βήματα και απαιτείται να είναι απόλυτα ασφαλής και ο εξωτερικός χώρος.
Υπάρχουν σοβαρές φθορές στις κολώνες μέσα κι έξω από το κτήριο και σοβάδες που πέφτουν σε διάφορα σημεία του κτιρίου ακόμα και δίπλα στις κούνιες που κοιμούνται τα μωρά.
Είναι άσχημη η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η πίσω αυλή που έχει είσοδο το τμήμα των βρεφών με τη σκισμένη τέντα πάνω από την είσοδο.
Σπασμένες και ακαθάριστες υδρορροές.
Άσχημη κατάσταση της κουζίνας με παλιά ντουλάπια που έχουν σαπίσει.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση στην υποδομή του σταθμού έτσι ώστε τα βρέφη, οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς να βρίσκονται σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον;».

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ