Βουλή: Παραδόθηκε η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το 2023 υπέβαλε η Πρόεδρός της, Άιριν Σαρπ στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Τασούλα, η κ. Σαρπ ανέφερε ότι «τη χρονιά που πέρασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέδειξε ένα πραγματικά πλούσιο και πολύπλευρο έργο, με σημαντικές και καινοτόμες παρεμβάσεις στην οικονομική ζωή της χώρας μας, καθώς και με εξαιρετική παρουσία στο διεθνές περιβάλλον».

Η Επιτροπή το 2023 εξέδωσε πλέον των 20 αποφάσεων

Όπως εξειδίκευσε, το 2023 η Επιτροπή εξέδωσε πλέον των 20 αποφάσεων και επέβαλε πρόστιμα άνω των 40 εκατ. ευρώ, αξιολόγησε εξαγορές και συγχωνεύσεις που γνωστοποιήθηκαν, πραγματοποίησε 10 επιτόπιους ελέγχους σε σχεδόν 40 εταιρείες, ολοκλήρωσε 2 κλαδικές έρευνες και μία κανονιστική παρέμβαση. Προέβη, επίσης, σε σειρά άλλων ερευνών και ελέγχων νομιμότητας, αλλά και σε απαντήσεις πλήθους ερωτημάτων πολιτών, επιχειρήσεων και δημόσιων αρχών. Η κ. Σαρπ αναφέρθηκε και στη διεθνή παρουσία της Επιτροπής, τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού, στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, καθώς και στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη και το Εμπόριο.

Η κ. Σαρπ σημείωσε ότι η παρούσα Έκθεση αποτυπώνει το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπό την προεδρία του προκατόχου της, καθηγητή Ιωάννη Λιανού, δεδομένου ότι η ίδια ανέλαβε τα καθήκοντα της Προέδρου τον Ιανουάριο του 2024 και επισήμανε πως το έργο της Επιτροπής «είναι απαιτητικό και τα μέσα που απαιτούνται για την υλοποίησή του διαχρονικά χρειάζονται ενίσχυση και ανανέωση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υποβολή της Έκθεσης και την αναλυτική ενημέρωση και διαβεβαίωσε την κ. Σαρπ ότι θα τη διαβιβάσει στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την περαιτέρω μελέτη και ανάλυση των στοιχείων της.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ