Δίπλα στους ερασιτέχνες αλιείς ο Βορίδης – Οι θερμές ευχαριστίες της ΠΟΣΕΑ για τη στήριξή του στα “διαχρονικά αιτήματα” της Ομοσπονδίας

Την πλήρη ικανοποίησή της για την τροπολογία που ψηφίζεται στη Βουλή και με την οποία εκππληρώνονται «όλα τα αιτήματά της» εκφράζει μέσω σχετικού δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων Ερασιτεχνικής Αλιείας Ελλάδος (ΠΟΣΕΑ).

Ιδιαίτερη μνεία, δε, μεταξύ άλλων, γίνεται στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον οποίο και ευχαριστεί «από καρδιάς για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε, καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή του στα διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας».

Σημειώνεται πως με την εν λόγω τροπολογία θα ισχύουν πλέον τα εξής:

  • Άμεση (από το έτος 2023) άρση της εφαρμογής του φόρου πλοίων αναψυχής Β’ κατηγορίας για τα σκάφη από 0 έως 7 μέτρα.
  • Άμεση κατάργηση της αναδρομικής ισχύος (περιπτώσεις μεταβιβάσεων).
  • Κατάργηση του φόρου πολυτελείας (από το έτος 2024) για τις λέμβους 5 έως 7 μέτρα.

«Οι κυβερνώντες κατάλαβαν την κατάφωρη αδικία εις βάρος των μη προνομιούχων συμπολιτών μας, που κατάφεραν να έχουν μια βαρκούλα για να περνούν λίγες ευχάριστες στιγμές μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας», τονίζει η ΠΟΣΕΑ στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ΠΟΣΕΑ σημειώνει τα εξής:

«ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 27/1975 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε πως σε λίγη ώρα ψηφίζεται στη Βουλή τροπολογία που ικανοποιεί πλήρως τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας και δικαιώνει τον αγώνα μας.

Άμεση (από το έτος 2023) άρση της εφαρμογής του φόρου πλοίων αναψυχής Β’ κατηγορίας για τα σκάφη από 0 έως 7 μέτρα.
Άμεση κατάργηση της αναδρομικής ισχύος (περιπτώσεις μεταβιβάσεων).

Κατάργηση του φόρου πολυτελείας (από το έτος 2024) για τις λέμβους 5 έως 7 μέτρα.
Οι κυβερνώντες κατάλαβαν την κατάφωρη αδικία εις βάρος των μη προνομιούχων συμπολιτών μας, που κατάφεραν να έχουν μια βαρκούλα για να περνούν λίγες ευχάριστες στιγμές μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η Ομοσπονδία μας έδωσε τον σκληρό αγώνα της και δικαιώθηκε. Έναν αγώνα επίπονο, σε καθημερινή βάση και για 3 μήνες εν μέσω καλοκαιριού.

Ο πρόεδρός μας, κ. Νικόλαος Παπασταμάτης, και ο υπεύθυνος για την Ερασιτεχνική Αλιεία, κ. Τάσος Χάλαρης, πρωτοστάτησαν σ’ αυτόν τον αγώνα, και όλα τα μέλη του Δ.Σ. εργάστηκαν σκληρά και συντονισμένα. Για αυτό στο Δ.Σ. είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε να υπηρετήσουμε τα σωματεία της δύναμής μας με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον υπουργό Επικρατείας, κ. Μάκη Βορίδη, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε, καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή του στα διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας.
Θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και στον υφυπουργό, κ. Χρήστο Δήμα, υπεύθυνο για τη Φορολογική Πολιτική.
Ευχαριστούμε θερμά τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστο Κέλλα, που κατανόησε το πρόβλημά μας και μας στήριξε καθοριστικά.
Ευχαριστούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων, κυρίως της νησιωτικής και παραθαλάσσιας χώρας, για την τεράστια βοήθεια που μας προσέφεραν. Οι σχετικές επερωτήσεις που κατατέθηκαν, αλλά και οι πιέσεις που ασκήθηκαν, στήριξαν δυναμικά το δίκαιο αίτημά μας.

Ευχαριστούμε όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβαλαν το θέμα μας. Ευχαριστούμε τις ομάδες νομικών και φοροτεχνικών που στάθηκαν στο πλάι μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα σωματεία μέλη μας, που συντονισμένα και με απόλυτη σοβαρότητα πρόσφεραν την αμέριστη στήριξη και βοήθειά τους.

Τέλος, ευχαριστούμε και τους γνωστούς “επαναστάτες του πληκτρολογίου”, που, εκ του ασφαλούς, μας ειρωνεύτηκαν, μας λοιδόρησαν, μας χλεύασαν, γιατί αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν μας πτοούν! Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και αντίθετα μας γιγαντώνουν! Τους καλούμε μόνο να αναλογιστούν ποιος θα εκπροσωπούσε τους ερασιτέχνες ψαράδες αν δεν υπήρχε η Ομοσπονδία μας… Ας μας το πουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερασιτεχνών ψαράδων μάς πίστεψε, μας στήριξε, ενώθηκε μαζί μας και δυνάμωσε τη φωνή μας! Και αυτοί, οι απλοί ψαράδες, θα απομονώσουν κάθε μίζερο φαινόμενο του χώρου μας και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε επιτέλους ενωμένοι και δυνατοί!

Δεν αποζητάμε ούτε μπράβο ούτε ζητωκραυγές, γιατί πολύ απλά κάναμε το καθήκον μας! Αυτό που ζητάμε είναι ενότητα και συσπείρωση!

Συνεχίζουμε το έργο μας, γιατί τα θέματα που μας απασχολούν είναι πολλά και σοβαρά!».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ