Υπεγράφη Χρηματοδότηση 310.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Δήμο Παξών για την Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Παξών

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα, με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων στους Παξούς, υπεγράφη σήμερα η απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 310.000 ευρώ, για την απομάκρυνση και μεταφορά από τον χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων Λαγγάδων του Δήμου Παξών, περίπου 3.000 m3 αποβλήτων (ογκώδη, πράσινα, αστικά στερεά απόβλητα) σε εγκεκριμένο χώρο, προκειμένου ακολούθως να πραγματοποιηθεί το έργο της συνολικής αποκατάστασής του.

Η απαιτούμενη χρηματοδότηση που ενεκρίθη, επιταγχύνει και διευκολύνει την αποκατάσταση του χώρου και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για το νησί.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης, τόνισε : «Με την συγκεκριμένη δράση λύνουμε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό

πρόβλημα που είχε προκληθεί από την απαράδεκτη διαχείριση απορριμμάτων του παρελθόντος και ικανοποιούμε το αίτημα του Δήμου Παξών. Τα περίπου 3.000 m3 αποβλήτων που είχαν εναποτεθεί στον χώρο, δημιουργώντας οξύ πρόβλημα στην περιοχή, θα απομακρυνθούν. Σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή,  ο χώρος θα διαμορφωθεί και δεν θα έχει πλέον το ρυπογόνο φορτίο και τα απόβλητα, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την άμεση ανταπόκριση του, τείνοντας ¨ευήκοον ους¨  στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και  στην σχετική εισήγηση μας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ