Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Η Ελλάδα οφείλει να είναι ευθυγραμμισμένη στις σχέσεις της με Ε.Ε και ΝΑΤΟ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείς ποιο είναι το κλίμα στο Στρασβούργο σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υποστήριξε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη των πραγμάτων κυρίως όμως αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών και στις αντιπροσωπίες από διάφορα κράτη είναι η διαπίστωση ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν μπορεί κανείς εύκολα να βρει μια στρατηγική εξόδου».

«Δεν είναι εύκολο κανείς να βρει βηματισμό, η Δύση όμως οφείλει και με την στρατιωτική της ισχύ και με τις οικονομικές της δυνατότητες και με γενικότερα την ευρύτερη πολιτική της επιρροή να προσδιορίσει τις βασικές αιτίες του προβλήματος και να κοιτάξει να βρει όσο το δυνατόν καλύτερα μια λύση για να σταματήσουν να σκοτώνονται οι άνθρωποι. Δεν είναι προφανώς εύκολη λύση σχετίζεται με μια σειρά από πράγματα, σχετίζεται με την ίδρυση ή όχι ενός Παλαιστινιακού κράτους, με τον σεβασμό μέρος του ισλαμικού κόσμου απέναντι στην ακεραιότητα και το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει», επεσήμανε ακόμη.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν εγγύτητα στην περιοχή

«Η Ελλάδα οφείλει να είναι ευθυγραμμισμένη στη συμπεριφορά της και στις σχέσεις της με τους εταίρους στην ΕΕ και με το ΝΑΤΟ και προφανώς οφείλει να ζυγίζει και την παρουσία της στην περιοχή γιατί από τις χώρες της ΕΕ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αυτές που έχουν εγγύτητα στην περιοχή, είναι αυτές που έχουν κύρος και συνομιλία και με τον αραβικό κόσμο και με το Ισραήλ. Οφείλει να παίξει έναν σταθεροποιητικό ρόλο σταθμίζοντας πάντα και τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά ευθέως συντονισμένοι με την ευρωπαϊκή πολιτική», σχολίασε ακόμη.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει πρόβλημα από την ενδεχόμενη απουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από το πάρτι για τα 50 χρόνια της ΝΔ απάντησε πως «όταν ένα κόμμα είναι στην κυβέρνηση πολιτικό πρόβλημα αντιμετωπίζει όταν δεν μπορεί με τις πολιτικές της να απαντήσει στις ανάγκες ή στις απαιτήσεις των πολιτών για αυτό και ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι κυρίως εστιασμένοι εκεί. Πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ δεν υπάρχει».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ