Νάντια Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1: Το ΠΑΣΟΚ με εμένα αρχηγό θα έχει μια πολύ καθαρή τοποθέτηση – Το κόμμα οφείλει να ξαναβρεί το στίγμα του

«Πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στις εφορευτικές επιτροπές» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κα Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με τις ενστάσεις της σε σχέση με τη διαδικασία των εσωκομματικών καλπών της Κυριακής.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση Interview: Επανεκλογή Κασσελάκη – Απόλυτη ισοψηφία μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα

«Δεν μπορεί στις εφορευτικές επιτροπές να υπάρχει παρουσία συγκεκριμένου υποψηφίου παντού και να μην υπάρχουν αντιστοίχως διασφαλισμένα και στις υπόλοιπες» συμπλήρωσε.

Ακόμη, ερωτηθείσα γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να την επιλέξουν για πρόεδρο του κόμματος, η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί εγώ τολμώ να πω τα πράγματα με το όνομά τους, τολμώ να έχω καθαρές θέσεις και προτάσεις κάτι το οποίο έλειψε στο ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα και θόλωσε το στίγμα και η φυσιογνωμία του».

Επίσης, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα είναι ενωμένοι την επόμενη μέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Έχω αποδείξει ότι πάντα βάζω το ‘’Εγώ’’ πολύ κάτω από την παράταξη. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή οποίος και αν βγει αρχηγός. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών θέσεων και απόψεων και να υπάρχει σύνθεση και αυτό οφείλει να δεσμευτεί να το κάνει ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος. Όχι αποκλεισμοί, όχι ποινικοποίηση της διαφορετικής θέσης, όχι πράγματα που δεν ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Νάντια Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Σχετικά με τις ενστάσεις της σε σχέση με τη διαδικασία της Κυριακής

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα στην εκπροσώπηση στις εφορευτικές επιτροπές. Δεν μπορεί στις εφορευτικές επιτροπές να υπάρχει παρουσία συγκεκριμένου υποψηφίου παντού και να μην υπάρχουν αντιστοίχως διασφαλισμένα και στις υπόλοιπες.

Ερωτηθείσα γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να την επιλέξουν για πρόεδρο του κόμματος

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί εγώ τολμώ να πω τα πράγματα με το όνομά τους, τολμώ να έχω καθαρές θέσεις και προτάσεις κάτι το οποίο έλειψε στο ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα και θόλωσε το στίγμα και η φυσιογνωμία του. Περισσότερο προσομοιάσαμε με ένα κόμμα το οποίο μοιάζει με ολίγον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για τη στάση μας επάνω στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου ή στο ζήτημα των μη κρατικών μη κερδοσκοπικών όπου εγκαταλείψαμε δικές μας θέσεις και τελικά πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες θόλωσαν το στίγμα μας και μάλιστα πάρθηκαν αποφάσεις ερήμην των οργάνων. Άρα αυτό που πρεσβεύω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με εμένα αρχηγό θα έχει μια πολύ καθαρή τοποθέτηση επάνω στα πράγματα χωρίς να αφήνει τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζεται ότι είναι ο δήθεν μεταρρυθμιστής ή διαχειριστής ενώ επί της ουσίας είναι πλαστογράφος μεταρρυθμιστής, πλαστογράφος διαχειριστής. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ξαναβρεί το στίγμα του με κοινή λογική και κοινωνική ευαισθησία, να ξαναεκφράσει την κοινωνία.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του ηγεσία δεν μπόρεσε να ξαναπιάσει το νήμα με την κοινωνία, αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το ΠΑΣΟΚ έχασε τελείως τη θεσμική λειτουργία, τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων το προηγούμενο διάστημα και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο έχει να κάνει με συνδιαμόρφωση ή συνδιαχείρηση θέσεων, μακριά από εμένα αυτή η λογική, αλλά όταν ένα κόμμα δεν λειτουργεί σαν ένας αμφίδρομος μηχανισμός που δέχεται, αφουγκράζεται το μήνυμα της κοινωνίας, των στελεχών του, των μελών του και το κάνει σε πολιτική πράξη αλλά λειτουργεί αντιθέτως με κλίκες, με ομάδες, με κολλητούς, όταν ο αρχηγός είναι ομαδάρχης τελικά και όχι ηγέτης που συνθέτει τη διαφορετική θέση τότε ναι, το αποτέλεσμα δυστυχώς- όπως κρίθηκε και από τις εκλογές- δεν μπορεί να είναι θετικό και δεν μπορεί να προσδώσει κάτι περισσότερο.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα είναι ενωμένοι την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ν.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Έχω αποδείξει ότι πάντα βάζω το ‘’Εγώ’’ πολύ κάτω από την παράταξη. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή οποίος και αν βγει αρχηγός. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ένα χωνευτήρι διαφορετικών θέσεων και απόψεων και να υπάρχει σύνθεση και αυτό οφείλει να δεσμευτεί να το κάνει ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος. Όχι αποκλεισμοί, όχι ποινικοποίηση της διαφορετικής θέσης, όχι πράγματα που δεν ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ