Καιρίδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Μέση Ανατολή: Συντασσόμαστε με τον δυτικό σχεδιασμό, αλλά ανησυχούμε προφανώς για την κλιμάκωση

«Η Ελλάδα συντάσσεται με τον δυτικό σχεδιασμό, καταδίκασε την επίθεση του Ιράν, αλλά ανησυχεί προφανώς για την κλιμάκωση» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, ο βουλευτής της ΝΔ, κος Δημήτρης Καιρίδης, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη, ο κ. Καιρίδης ανέφερε: «Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν και θα απαντήσει αποφασιστικά. Όπως λένε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ήρθε η ώρα να χτυπήσουν το Ιράν όχι μόνο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του που είναι το αναμενόμενο πλήγμα αλλά και κάτι παραπάνω. Αν θα είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αν θα είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μένει να το δούμε. Πάντως εμπεδώνεται η άποψη στην ισραηλινή κυβέρνηση και τον Νετανιάχου ότι η στιγμή είναι ή τώρα ή ποτέ».

Διαβάστε ακόμα: Μέση Ανατολή: “Πιθανή η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη”, αναφέρει γαλλική εφημερίδα – Τον Αύγουστο εντοπίστηκαν 22.557 παράτυποι μετανάστες

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και την ενδεχόμενη αύξηση των ροών στην Ευρώπη λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Ο κίνδυνος είναι μεγάλος κυρίως για την Κύπρο που βρίσκεται απέναντι από τον Λίβανο. Έχουμε εργαλεία, πολιτική, υποδομές που δεν είχαμε το ’15, με αυτή την έννοια είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση αλλά υπάρχει εύλογη ανησυχία».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν και θα απαντήσει αποφασιστικά. Όπως λένε οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ήρθε η ώρα να χτυπήσουν το Ιράν όχι μόνο στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του που είναι το αναμενόμενο πλήγμα αλλά και κάτι παραπάνω. Αν θα είναι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αν θα είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μένει να το δούμε. Πάντως εμπεδώνεται η άποψη στην ισραηλινή κυβέρνηση και τον Νετανιάχου ότι η στιγμή είναι ή τώρα ή ποτέ. Είναι μια «χρυσή ευκαιρία» τώρα που οι αντίπαλοι βρίσκονται αποδυναμωμένοι και σε σύγχυση, τώρα που οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξει ότι έχουν διεισδύσει στα άδυτα της Ιρανικής εξουσίας και τώρα που η Αμερική δεν μπορεί να παίξει το ρυθμιστικό ρόλο με τη χαλιναγώγηση των ακραίων για τις επόμενες μέρες μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Η Ελλάδα συντάσσεται με τον δυτικό σχεδιασμό, καταδίκασε την επίθεση του Ιράν. Ανησυχεί προφανώς για την κλιμάκωση προσπαθεί να πείσει τους φίλους μας ισραηλινούς για την ανάγκη ενός πολιτικού πλαισίου που θα δίνει διέξοδο στους δικαιολογημένους πόθους των Παλαιστινίων.

Για το μεταναστευτικό

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Ο κίνδυνος είναι μεγάλος κυρίως για την Κύπρο που βρίσκεται απέναντι από τον Λίβανο. Έχουμε εργαλεία, πολιτική, υποδομές που δεν είχαμε το ’15, με αυτή την έννοια είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση αλλά υπάρχει εύλογη ανησυχία.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ