Νέο αλαλούμ στο ΣΥΡΙΖΑ: Η “υποψηφιότητα” Κασσελάκη, οι αντιδράσεις στο παράδοξό του βίντεο και ο… “πόλεμος” στα social media

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μολονότι δήλωσε “παρών” στις εσωκομματικές διαδικασίες, “απέφυγε να δηλώσει ξεκάθαρα αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος” σύμφωνα με το δηκτικό σχόλιο στα social media που ανέβασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”. “Πώς γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη:

Αυτή η ασάφεια δημιούργησε προβληματισμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκτιμούν πως η στάση του συνδέεται με πιθανή αμφισβήτηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κακός χαμος στ συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αντίστοιχο ήταν και το κλίμα που υπήρξε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι ο καβγάς ξεκίνησε χθες, όταν στελέχη των «Κασσελίστας» έδειξαν ως υπαίτια για τη διακίνηση του εγγράφου του Οργανωτικού την Ελένη Συμεωνίδου, λέγοντας πως κινήθηκε αυτοβούλως και παρακάμπτοντας το όργανο. Ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια δεν θα είχε ολοκληρωθεί, αν δεν υπήρχε ενημέρωση της γραμματέα του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, όπως παρατηρούσαν ορισμένα στελέχη των «87».

Στη συνέχεια, η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονο διάλογο που φέρεται να είχε με μέλος του Οργανωτικού Γραφείου και συγκεκριμένα την Παναγιώτα Αράπη -Μπελώνη.

Στο πειθαρχικό ο Αντώναρος

Επιπλέον, στη σημερινή συνεδρίαση ο Κώστας Ζαχαριαδης έθεσε το θέμα της παραπομπής του Ευάγγελου Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις δηλώσεις του για «χουντικές πρακτικές», με αφορμή την οδηγία που εστάλη στις οργανώσεις να μην αξιοποιούν τις επίσημες σελίδες τους για προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων. «Δεν είναι αυτές οι διατυπώσεις αποδεκτές για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακαλείς ή παραπέμπεσαι στην Επιτροπή Δεντολογίας» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Αντώναρο. 

O Κώστας Ζαχαριάδης άφησε, επίσης, αιχμές και για το βίντεο υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «αν εννοεί ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» και στη συνέχεια διερωτήθηκε «τι είναι ο Κασσελάκης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;».

Θεοχαρόπουλος: Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει και τον Αύγουστο σε ένα βίντεο που στρεφόταν εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Πόλεμος» στα social media για το βίντεο Κασσελάκη

Από την «μάχη» δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ανώνυμοι λογαριασμοί (βλ. troll) όπως αυτό της Marka2!! το οποίο έκανε λόγο για βίντεο «ύμνο στον τραμπισμό».

«Η εικονα ενάντια στην έλλειψη περιεχομένου. Η τοξικότητα, η αχαλίνωτη εγωπάθειά, το ψέμα. Ο παθολογικός ναρκισσιστής #Κασσελακης που δεν έχει μάθει να χτίζει συμμαχίες αλλά να επιβάλει την άποψή του,«χτυπησε» μ ένα βίντεο υμνο στον Τραμπισμο. Τόσος είναι»

Σε νέα ανάρτησή του το συγκεκριμένο προφίλ κάνει λόγο για ύβρι λέγοντας πως «καμία φούσκα δεν διαρκεί για πάντα».

Την ίδια ώρα, στελέχη που πρόσκεινται στους «87» κάνουν λόγο για «κάλεσμα για συμμετοχή στο Συνέδριο» έχοντας παρακολουθήσει το βίντεο της δήλωσης του κ. Κασσελάκη, σχολιάζοντας ότι «τα άλλα όλα είναι εικασίες και ερμηνείες», σε σχέση με το εάν αυτό παραπέμπει σε δήλωση υποψηφιότητας.

ΣΥΡΙΖΑ: Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη

Ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο επιχείρησε να συστηθεί εκ νέου στο κομματικό κοινό, αλλά και την κοινή γνώμη, λέγοντας πως «είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα» ξεπερνώντας δηλαδή με ένα γρήγορο τρόπο τον σκόπελο της έκπτωσής του από το αξίωμα του Προέδρου, για να ζητήσει στην συνέχεια από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

«Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους» τονίζει ακόμη στο μήνυμά του ο κ. Κασσελάκης και με αιχμές για το παρελθόν της Κουμουνδούρου, «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής», είπε.

Δείτε βίντεο:

Όλα όσα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στο βίντεο:

«Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα.

Ζητώ συγγνώμη.

Από εσάς που απογοητεύσαμε.

Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα.

Από τους 150.000 πολίτες που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις ένα χρόνο.

Είδατε. Τώρα γνωρίζετε.

Τίποτα παραπάνω.

Κοιτάμε στο αύριο.

Πάμε να φτιάξουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που να μη μας διώχνει, αλλά να μας χωράει όλους.

Μια νέα ενότητα στη βάση, στην κοινωνία, στην πραγματική ζωή.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει όλη τη δύναμη στα μέλη και τους φίλους.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος.

Σήμερα, η φωνή των πολλών.

Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου.

Τέλος στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέλος στη ζωή με το κομμάτι.

Παίρνουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Φτιάχνουμε μια πατρίδα που θα παρέχει κοινωνική προστασία, ασφάλεια, καλά αμειβόμενη εργασία, και θα δίνει ισότιμες ευκαιρίες σε όλες και όλους να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε.

Στη θέση της:

Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής.

Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση.

Το παλιό έχει γερές ρίζες.

Το καινούργιο μπορεί να αργεί, μπορεί να συναντά εμπόδια, μπορεί να πέφτει, αλλά ξανασηκώνεται. Πάντα φτάνει στο τέλος της διαδρομής. Πάντα γεννιέται.

Αυτόν τον δρόμο του καινούργιου σάς ζητάω να τον βαδίσουμε μαζί.

Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Δεν έχω κομματικό μηχανισμό.

Είχα και έχω μόνο εσάς.

Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο.

Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές.

Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας.

Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: «Είμαι εδώ!»

«Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα.

«Είμαι εδώ», για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη.

Το αύριο περνάει μέσα από τα δικά σας χέρια σήμερα.

Προσωπικά, δεν αισθάνομαι προδομένος, αλλά πιο αποφασισμένος από ποτέ, να μη σας προδώσω ποτέ.

Είμαι εδώ γιατί είστε εδώ.

Και είμαστε εδώ για τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πατρίδα μας, για τις ζωές μας, για το μέλλον μας».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ