Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα ΝΔ, μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ, Πρωτιά Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, δεύτερη η Διαμαντοπούλου

Στις 12 μονάδες έχει μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 17,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 10,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά στην πέμπτη θέση, καθώς καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 8,8%. Η Νίκη συγκεντρώνει 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,6, η Νέα Αριστερά 3,2%, η Φωνή Λογικής 4,8% και το ΜέΡΑ 25 2,6%.

ektimisi_metron_analysis

Όσον αφορά τώρα την πρόθεση ψήφου, από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis προκύπτουν τα ακόλουθα αποτελέσματα. Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 23%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟκ με 13,2%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 7,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%. Η Νίκη συγκεντρώνει 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, το ΜέΡΑ 25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2,5%, η Φωνή Λογικής 3,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,9%.

prothesi_metron_analysis


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4n6ycqsl9cx)

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Η ίδια δημοσκόπηση εστιάζει και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή. Σύμφωνα με την μέτρηση ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 27% και στη δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται ισόπαλοι ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας, καθώς αμφότεροι καταγράφουν ποσοστό 20%. Στο 4% καταγράφεται η Νάντια Γιαννακοπούλου και στο 2% ο Μιχάλης Κατρίνης.

Δημοτικότητα υποψηφίων

Ως προς τη δημοτικότητα των υποψηφίων, δηλαδή τις θετικές γνώμες (που δεν μεταφράζονται αυτόματα και σε ψήφο), ο πιο δημοφιλής δειχνει να είναι ο Παύλος Γερουλάνος που προηγείται και στο σύνολο της δυνητικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ και σε σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των ψηφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον έχει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έχει υψηλότερη δημοτικότητα του Χάρη Δούκα σε όλες τις κατηγορίες όπως και ότι αυτή η δημοτικότητα εμφανίζεται σχετικά ανοδική

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση για το ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποκτούμε μια εικόνα του πώς βλέπουν την ενδεχόμενη ψήφο στον πρώτο γύρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε όλες τις κατηγορίες, με το μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται δεύτερη στη συνολική επιρροή και σε αυτούς που σίγουρα θα πάνε, όμως ο Χάρης Δούκας είναι πιο πάνω από την Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος παρά τη δημοτικότητα είναι σταθερά τέταρτος.

Ως προς αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από προηγούμενες μετρήσεις. Μένει να δούμε εάν αυτή η δημοσκοπική καταγραφή της Άννας Διαμαντοπούλου θα αποτυπωθεί τελικά και στην κάλπη του πρώτου γύρου, ανατρέποντας την εκτίμηση ότι θα είναι ο Χάρης Δούκας αυτός που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο.

pasok_ektimisi


Τα ζευγάρια του β’ γύρου

Στον β΄γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να κερδίζει όλους τους αντιπάλους στον δεύτερο γύρο σε όλα τα δυνητικά εκλογικά σώματα, όμως θα ισοψηφούσε στο ευρύτερο σώμα και θα έχανε στο σώμα αυτών που σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν. Αμφίρροπη θα ήταν η μάχη ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς θα έχανε από αυτήν στο ευρύ σώμα και στο στο σώμα όσων σίγουρα θα ψήφιζαν, ενώ θα κέρδιζε στο σώμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος θα κέρδιζε τον Χάρη Δούκα και την Άννα Διαμαντοπούλου σε όλα τα πιθανά εκλογικά σώματα, εκτός από το ευρύ όπου θα κέρδιζε η Διαμαντοπούλου.

defteros_gyros


Παράσταση νίκης

Ως προς την παράσταση νίκης, σε όλα τα δυνητικά εκλογικά σώματα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, με δεύτερο σε απόσταση τον Χάρη Δούκα και τρίτη την Άννα Διαμαντοπούλου.

parastasi_nikis


Εκλογή νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ή επανεκλογή κ. Κασσελάκη

eklogi_metron


  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ