Ειρήνη Αγαπηδάκη στα Παραπολιτικά 90,1: Κάνουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για την παιδική παχυσαρκία για όλα τα παιδιά

«Πάμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης σε όλα τα παιδιά για να έχουμε περισσότερη άσκηση, καλύτερη διατροφή και καλύτερες κοινωνικές σχέσεις» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφορικά με τις δράσεις του υπουργείου για την παιδική παχυσαρκία.

Αγαπηδάκη στα Παραπολιτικά 90,1: Κάνουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης για την παιδική παχυσαρκία για όλα τα παιδιά 
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Αναφορικά με τις δράσεις του υπουργείου για την παιδική παχυσαρκία

Το Σάββατο στις 12 Οκτωβρίου έχουμε την πρώτη μεγάλη εκδήλωσή μας στο ΟΑΚΑ και καλώ όλους τους γονείς και τα παιδιά τους να έρθουν να διασκεδάσουμε μαζί γιατί η υγιεινή διατροφή και η υγεία χτίζεται με ευχάριστο τρόπο.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε εστιάζοντας στο «πρέπει να αδυνατίσω», αυτό που πάμε να κάνουμε για όλα τα παιδιά σε όλη τη χώρα είναι να χτίσουμε καλύτερη υγεία για αυτό δεν έχουμε σχεδιάσει δράσεις που απευθύνονται μόνο στα παιδιά που έχουν προβλήματα με υπερβαρότητα ή παχυσαρκία πάμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα πρόληψης σε όλα τα παιδιά για να έχουμε περισσότερη άσκηση, καλύτερη διατροφή και καλύτερες κοινωνικές σχέσεις.

Πάμε να εστιάσουμε στοχευμένα στο να έχουμε λιγότερη έκθεση στις οθόνες, περισσότερη κίνηση, κατανάλωση υγιεινού πρωινού και ενδιάμεσων γευμάτων και βέβαια νερό αντί για αναψυκτικά.

Έχουμε ήδη στη χώρα μας παιδιά τα οποία νοσούν εξαιτίας της παχυσαρκίας δηλαδή παιδιά δημοτικού που παίρνουν αγωγή για υπέρταση, για ουρικό οξύ, για διαβήτη. Καταλαβαίνουμε ότι χτίζουμε μια γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της αν δεν παρέχουμε στήριξη για αυτο κάνουμε αυτό το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο του πρώτου οργανωμένου προγράμματος πρόληψης που έχει η χώρα που δεν αφορά μόνο την παιδική παχυσαρκία αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις. Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία των για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ξεκινάμε με τα για τον καρκίνο του παχέως εντέρου.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ πρώτη μεγάλη γιορτή υγείας, τους καλούμε όλους, θα μαγειρέψουν διάσημοι σεφ, θα έχουμε πάρα πολλά για τα παιδιά. Θα ζωγραφίσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε, θα φάμε υγιεινά και θα δούνε και οι γονείς πως μπορούν εύκολα, απλά χωρίς υψηλό κόστος να έχουν μια πιο υγιεινή καθημερινότητα σε σχέση με το κομμάτι αυτό. Θα έχουμε εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της χώρας το επόμενο διάστημα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ