Κλιμακώνεται ο “εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα Κασσελάκης και “87” – Τον σέρνουν στην Κ.Ε. για διαγραφή και απειλεί με εισαγγελέα

Συγκρουσιακό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το έκτακτο συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Μετά το εξώδικο Κασσελάκη που προκάλεσε “σεισμικές δονήσεις” στο ΣΥΡΙΖΑ “φωτιές” άναψε η πρόταση της Ολγας Γεροβασίλη για διαγραφή Κασσελάκη, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να λάβει τη σχετική απόφαση, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, μετά από λίγο, αλλά και ο Θανασης Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα “Kasselistas” και “87”

Η κόντρα Kasselistas” και “87” αποκτά πλέον νομική διάσταση μετά το εξώδικο που εστάλη στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή από τον πρώην πρόεδρο. Ο τελευταίος επικαλέστηκε διαρροή του «πόθεν έσχες» που κατάθεσε στον φάκελο υποψηφιότητάς του για την αρχηγία κι επιφυλάχθηκε για τα περαιτέρω.

«Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qkgqcdxud5)

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση της Γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, επιρρίπτοντάς της την κύρια ευθύνη για τη μη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qksl1kofqx)

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία επέστρεψε το εξώδικο – Ο Κασσελάκης απειλεί με εισαγγελέα

«Η Πολιτική Γραμματεία έστειλε πίσω το εξώδικο κι αυτός απειλεί με εισαγγελική παρέμβαση. Το θέμα ξεπερνά τα όρια της Πολιτικής Γραμματείας και γι’ αυτό πρέπει να πάμε πίσω στα μέλη της ΚΕ να πάρουμε αποφάσεις, ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 8/10/2024

· Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

· Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

· Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.

Η δήλωση του Μανώλη Καπνισάκη

Είχε προηγηθεί δήλωση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι ο «ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του».

Ολόκληρη η δήλωση

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.
Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους «επένδυσαν» στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα…

Στέφανος Κασσελάκης: Έστειλε εξώδικο σε ΠΓ και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του – Δείτε το έγγραφο

Εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του, το οποίο κατατέθηκε στο κόμμα, στο πλαίσιο της επικύρωσης της υποψηφιότητάς του.

Συγκεκριμένα, στο εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές» συμπληρώνει.

Διαβάστε ακόμα: Στη δημοσιότητα το ”πόθεν έσχες” του Στέφανου Κασσελάκη – Τα θολά σημεία και οι διαφορές με το excel της Θεσσαλονίκης

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη:

ekswdiko__1_

ekswdiko__2_

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν, νωρίτερα, από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», το οποίο επέφερε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη με τον διευθυντή του γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, με δήλωσή του, να αποκαλύπτει πως ο κ. Κασσελάκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας, μάλιστα, και την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Στη σχετική δήλωση του διευθυντή του γραφείου του πρώην προέδρου του κόμματος, Μανώλη Καπνισάκη, αναφέρεται:

«Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το ”πόθεν έσχες” του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.
Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση…

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση ”πόθεν έσχες” για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή ”πόθεν έσχες” των επόμενων ετών παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση ”πόθεν έσχες”. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί, με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ”πόθεν έσχες” του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους “επένδυσαν” στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί ”πόθεν έσχες” να αλλάξουν γραμμή πλεύσης, γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα…».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qcfo6ljjcp)

Πάντως, πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί και πως δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Στη δημοσιότητα το ”πόθεν έσχες” Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το 15σέλιδο πόθεν έσχες του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών».

*Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Οι “87” κατηγορούν τον Κασσελάκη για “σουργελοποίηση” του κόμματος – “Δεν βγαίνει πρόεδρος και επιχειρεί να το διαλύσει”

Σημειώνεται ότι το «πόθεν έσχες», το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στη Βουλή στις 30 Ιουνίου 2024, κατατέθηκε μαζί με την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και θα εξεταστεί σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία, μαζί με τους φακέλους των υποψηφιοτήτων.

«Πολλά θολά σημεία στο ”πόθεν έσχες” Κασσελάκη»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», το «πόθεν έσχες» του κ. Κασσελάκη έχει πολλά «θολά» σημεία.

Η εφημερίδα θέτει και ερωτήματα, όπως γιατί ενώ κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία στις 30/06/24, δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Επίσης, διερωτάται ο συντάκτης αν τα έγγραφα που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το σύνολο εκείνων που υπέβαλε και στη Βουλή.

Τι περιλαμβάνει το ”πόθεν έσχες” του Κασσελάκη

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», στο «πόθεν έσχες» του ο Στέφανος Κασσελάκης στις 31/12/23 αναφέρει ότι το εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες κ.ά. ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Aυτό που δεν διευκρινίζεται είναι η πηγή των εισοδημάτων και αυτό αναμένεται να προκαλέσει πολλά ερωτήματα από τους ορκωτούς λογιστές.

Στο ποσό αυτό προστίθενται και 70.000 δολάρια από ενοίκια, καθώς και μεγάλη συμμετοχή σε funds.

Από τρεις συμμετοχές σε funds προκύπτει το ποσό των 330.000 δολαρίων, 1,050 εκατομμυρίων δολαρίων και 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Επίσης, έχει συμμετοχή στη μονοπρόσωπη εταιρεία Osios με 500.000 δολάρια και, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, το κεφάλαιο αυτό θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό από ναυτιλιακούς κύκλους για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Ακόμα, υπάρχει συμμετοχή στην ετερόρρυθμη εταιρεία «Pura Vita» με ποσό 15.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις

Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δύο λογαριασμούς. Ο ένας δικός του στην JP Morgan είναι ύψους 25.000 ευρώ και ο δεύτερος με τη μητέρα του στην Εθνική Τράπεζα ύψους 27.000 ευρώ.

Τα ακίνητα

Όσον αφορά στα ακίνητα, δεν υπάρχει αναφορά στην κατοικία που απέκτησε στο Κολωνάκι, καθώς η αγορά έγινε το 2024.

Στις Σπέτσες, το οικόπεδο είναι 470 τ.μ. και το σπίτι 290 τ.μ.

Στον Νέο Κόσμο υπάρχει οροφοδιαμέρισμα 106 τ.μ.

Στις ΗΠΑ ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτήτης 55 στρεμμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και εντός τους υπάρχει κτίσμα 360 τ.μ.

Επίσης, περιλαμβάνει στο «πόθεν έσχες» του υποθήκη σε αγορά ακινήτου στις ΗΠΑ στις 09/03/2022 ύψους 1,6 εκατ. δολαρίων.

Υπάρχουν ακόμα χρέη σε κάρτες ύψους 5.600 δολαρίων και δύο οχήματα, το ένα αποκτηθέν στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολάρια και το άλλο στην Ελλάδα και είναι 5ετίας κόστισε, 110.000 ευρώ και από αυτά οι 100.000 είναι δάνειο.

Οι διαφορές του «πόθεν έσχες» που κατατέθηκε με το excel

Το excel γράφει ότι τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα ανήλθαν σε 2,067 εκατομμύρια δολάρια, όταν το αντίστοιχο ποσό στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ταύτιση δεν υπάρχει και στις καταθέσεις.

Στο excel η κατάθεση στην JP Morgan είναι 21.000 δολάρια, περίπου 4.000 δολάρια λιγότερα από αυτήν που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, στο excel δεν γίνεται αναφορά σε κοινό λογαριασμό με τη μητέρα του.

Ωστόσο, στην παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αναφορά σε δύο λογαριασμούς του συζύγου του μηδαμινής αξίας.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4qcsxer9gep)

Την παραίτηση Σβίγκου ζητά η Τζάκρη 

Την ίδια ώρα, την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τυπο του Ποθεν Εσχες του Στέφανου Κασσελακη ζητησε η Θεοδωρα Τζακρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.

Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως.

Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Πολάκης: Καλώ τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο 

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή ενός μόνο πόθεν εσχες, 100 φορες πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει υποψήφιος εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» – «Δεν μπαίνει θέμα διαγραφής», τόνισε ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Να πάρει πίσω το εξώδικο για το Πόθεν Εσχες ζητά με δηλώσεις του ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «απαράδεκτη» τη διαρροή του εγγράφου.

«Λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων τοποθετήθηκα μόλις και πρέπει να φύγω. Να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου. Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή ενός μόνο πόθεν εσχες, 100 φορες πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει υποψήφιος εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του κόμματος που θέλει να ηγηθεί. Απαιτώ το δικό μου πόθεν εσχες να αναρτηθεί σήμερα. Είναι δημόσια έγγραφα. Ξέραμε ότι χρειάζονταν 30 υπογραφές και το πόθεν εσχες. Εγώ ζήτω να αναρτηθεί σήμερα. Καλώ τον Κασσελάκη σήμερα, μέσα σε 1-2 ώρες, να πάρει πίσω το εξώδικο. Και τρίτον καλώ όλους τους υποψήφιους να ορίσουμε άμεσα συνάντηση, είτε οι πέντε μας, που αυτό προτιμώ, είτε με εκπροσώπους, για να ορίσουμε ημερομηνίες debate και μάλλον ένα πρέπει να γίνει πριν το συνέδριο, όπου μάλλον βρίσκεται και χώρος.

Να γίνει πολιτική αντιπαράθεση και όχι αυτό…

Δεν μπαίνει, εννοείται, κανένα θέμα διαγραφής. Νομίζω ακροθιγώς κάποιοι το έθεσαν. Απάντηση για το εξώδικο θα δοθεί. Εγώ προσωπικά τον καλώ να πάρει πίσω το εξώδικο. Θα προχωρήσουμε. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να πολεμήσει τον Μητσοτάκη. Οποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει. Όποιος όχι, απλά κάνει αυτές τις κακομοιριές», τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Νοτοπούλου υπέρ της διαγραφής Κασσελάκη

Υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, αφενός, και της διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, τάσσεται η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ο Κασσελακης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση της στην Πολιτική Γραμματεία, προτείνοντας:

1. Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για την απόρριψη της υποψηφιότητας του, λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «δεν σεβεται καταστατικές αρχες και αποφάσεις» και πως «μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

2. Παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αιτημα διαγραφής

Τέλος, στην «ΚΟ δε μπορούν να κατεχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος», δήλωσε η κυρία Νοτοπούλου.

Σκληρή κόντρα Τζάκρη – Γεροβασίλη

Μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Όλγα Γεροβασίλη μίλησαν στους δημοσιογράφους, με το κλίμα να είναι… εκρηκτικό.

Η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε «πυρά», λέγοντας πως η κ. Γεροβασιλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κ. Κασσελακης θα είναι υποψηφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της η κα Γεροβασίλη, είπε:

«Έχει δίκιο η Θεοδώρα, έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση Κασσελακη όταν έφερε τον φάκελο γιατί δεν υπήρχε πουθενά η υπογραφή του.

Αυτό το οποίο είπα είναι ότι πρέπει να παραλάβουν το εξώδικο τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ και να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ και να αποφασίσει πως θα απαντήσουμε. Και είπα ότι αν θέλετε τη γνώμη μου πρέπει να είναι με το ερώτημα της διαγραφής.

(Σ.Σ. Ο Στέφανος Κασσελάκης) φοβάται την προσφυγή στη βάση,τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου να απειλεί το κόμμα με εισαγγελέα

Με όλα αυτά, με την εκτίμηση μου ότι λόγω του φόβου να προσφύγει στη βάση ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα παρά μόνο στο κόμμα

Έστειλε το πόθεν έσχες του και ο Φάμελλος

Μετά από αίτημα της Πολιτικής Γραμματείας, ο Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε σήμερα το Πόθεν Έσχες του στο κόμμα (και του οικονομικού έτους 2021 το οποίο είναι το τελευταίο που έχει κατατεθεί επίσημα, αλλά και και το αντίστοιχο για το 2023 για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει).

Η επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας με όλα τα σχετικά έγγραφα και τις υπογραφές θα γίνει αύριο το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.

“Πυρά” Γεωργόπουλου κατά Κασσελάκη

«Πυρά» εξαπολύει με στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος, που ζήτησε ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για διαγραφή «προτού μας πνίξουν τα αέρια της σηπτικής δεξαμενής του “αδιαμεσολάβητου”».

Ο κ. Γεωργόπουλος κάνει λόγο για «σουργελοποίηση» της πολιτικής, λέγοντας ότι αν και είναι «ο πλέον ευτελής τρόπος του πολιτεύεσθαι, αλλά δυστυχώς ένας υπαρκτός τρόπος».

Στο ίδιο μήκος κύματος επισημαίνει ότι η «σουργελοποίηση» της πολιτικής «δεν χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και όσους ανέρχονται να δίνουν τον αγώνα τους στο γήπεδο του “σούργελου”».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θύμιου Γεωργόπουλου:

Η «σουργελοποίηση» της πολιτικής είναι ο πλέον ευτελής τρόπος του πολιτεύεσθαι, αλλά δυστυχώς ένας υπαρκτός τρόπος.

Ωστόσο δεν χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που επιλέγει τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και όσους ανέρχονται να δίνουν τον αγώνα τους στο γήπεδο του «σούργελου».

Ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για διαγραφή, προτού μας πνίξουν τα αέρια της συπτικής δεξαμενής του «αδιαμεσολάβητου».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ