ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δέχεται την πρόταση Πολάκη για συνάντηση των 5 υποψηφίων προέδρων – Τι απαντά ο Φάμελλος

Μετά τους Απόστολο Γκλέτσο και Νικόλα Φαραντούρη, θετικός ήταν και ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόταση – πρόσκληση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (10/10), στον απόηχο της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης της ΠΓ, της επιστροφής του εξώδικου Κασσελάκη ως απαράδεκτου και της πρότασης για διαγραφή του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε η συνάντηση να γίνει στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης και όχι στη 1 όπως είχε προταθεί, ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως.

Από εκεί και πέρα, «απαράδεκτη και αδιανόητη είναι η αποστολή εξωδίκου» από τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος λέγοντας πάντως πως είναι διατεθειμένος σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος να συμμετάσχει «σε οποιαδήποτε συνάντηση μπορεί να δώσει λύσεις». Ειδικότερα, η απάντηση του κ. Φάμελλου σε ερώτηση για την πρόταση Πολάκη και το εξώδικο, ήταν η εξής:

«Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο.

Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο.

Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις.

Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε.

Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης.

Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη ήρθε μετά την εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας η Όλγα Γεροβασίλη, εκ μέρους της ομάδας των «100», ζήτησε τη διαγραφή Κασσελάκη μετά το εξώδικο που ο ίδιος απέστειλε προς τα κομματικά όργανα – Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία – για τη διαρροή τού πόθεν έσχες του.

Μέσα από αυτή τη συνάντηση ζητούμενο είναι να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να «επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία», να οριστούν ημερομηνίες των τηλεμαχιών και να ξεκαθαριστεί μια σειρά θεμάτων.

Επίσης στη συνάντηση θα είναι ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Ράνια Σβίγκου ως γραμματέας του κόμματος.

Έχουν κληθεί ακόμη, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Περιμενώ να ανταποκριθούν σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Προσέθεσε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ότι πήρε αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του 50. Σε ερώτηση εάν θα παραστεί ο Κασσελάκης, είχε σημειώσει πως: «Θα δείξει. Δική του ευθύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας – Πιθανόν και για Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει στις 18:00 η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είναι πιθανό να συζητηθεί η καταγγελία κατά του Στέφανου Κασσελάκη για σωρεία αντικομματικών συμπεριφορών, την οποία κατέθεσε ο Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της ΚΕ του κόμματος.

Ο κ. Μουμουλίδης στην από την 1η Οκτωβρίου μακροσκελή επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όποιος βλάπτει το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος καθυβρίζει την ιστορία και συντρόφους του δεν έχει θέση σε αυτόν. Όποιος διχάζει με τοξικό λόγο αρνούμενος την πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει θέση στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρει επίσης ότι «οι καθαρές και υπεύθυνες πολιτικές επιλογές και οι καθαρές λύσεις είναι μονόδρομος».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δεν αποκλείεται εκτός ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί και καταγγελία σε βάρος του Διονύση Τεμπονέρα για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο Αιγάλεω.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ