ΣΥΡΙΖΑ: Οι “87” ψάχνουν απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή για να αποκλείσουν τον Κασσελάκη από υποψήφιο αρχηγό

Κορυφώνονται οι υπόγειες διεργασίες για τον έλεγχο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο έκπτωτος πρόεδρος αντιλαμβάνεται οτι εάν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Σαββάτου τότε μπορεί να βρεθεί εκτός κόμματος.

Το σημαντικό στοιχείο της συνεδρίασης αυτής είναι να υπάρξει απαρτία προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση. Δηλαδή, 148 μέλη της ΚΕ να δηλώσουν «παρών» στην έναρξη της συνεδρίασης. Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα των «87» έχει μέχρι τώρα σίγουρα 135 μέλη της ΚΕ, ενώ άγνωστο είναι το τι θα κάνουν τα 8 με 10 στελέχη που στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη.

Εάν πάντως οι «87» δεν καταφέρουν να βρούν τα στελέχη που χρειάζονται και δεν έχουν απαρτία τότε «ναυαγούν» όλες οι σκέψεις για την ακύρωση της υποψηφιότητας του έκπτωτου προέδρου.

Το παράδοξο σε αυτή την ιστορία είναι ότι από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου λέγεται ότι ακόμα και αν δεν του επιτρέψουν να είναι υποψήφιος, ο ίδιος θα πάει στο συνέδριο και θα δηλώσει «παρών» στην διαδικασία προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της ΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμός με τα SMS των “Κασσελίστας”

Εν τω μεταξύ, χθες, με αφορμή τα σενάρια περί απαρτίας κυκλοφόρησε ένα sms που καλεί τα μέλη που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο να βρεθούν έξω από την συνεδρίαση της ΚΕ προκειμένου να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Όπως αναφέρουν στα sms, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καλούνται έξω από ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στο Μεταξουργείο, ενώ, κατά πληροφορίες, τα στελέχη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, επιχειρώντας να μην υπάρξει απαρτία στο καθοδηγητικό όργανο, παραμένοντας εκτός της αίθουσας, όπου θα πραγματοποιείται η συνεδρίαση.

Οι «87» εκαναν λόγο για «απαράδεκτες τραμπικες πρακτικές που δε έχουν σχέση με την αριστερά και με τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο». Η αποκάλυψη του sms ανάγκασε τον Στέφανο Κασσελάκη με ανάρτηση του να πάρει θέση λέγοντας ότι «επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες. Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης.

Η συνάντηση των υποψηφίων

Παράλληλα, χθες έγινε η συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στα γραφεία της Κουμουνδούρου, καθώς οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του βουλευτή Χανίων για κοινή συνάντηση.

Ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος αρνήθηκαν να παρευρεθούν λόγω του εξωδίκου που είχε στείλει ο κ. Κασσελάκης για την διαρροή του «Πόθεν έσχες» του, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος είχε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αυτή. Οι πληροφορίες λένε ότι κατα την διάρκεια της συνάντησης συνδέθηκε μέσω zoom ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη εάν πρόκειται να αποσύρει το εξώδικο. Στην αρνητική απάντηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστος Γκλέτσος έκλεισε την σύνδεση. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στην συνέχεια το θέμα της απόσυρσης του εξώδικου έβαλε και ο Παύλος Πολάκη με έντονο ύφος, ωστόσο ο Στέφανος Κασσσελάκης ήταν αμετακίνητος.

Ωστόσο μετά το τελος της συζήτησης που είχε οι δυο άνδρες δημιουργήθηκε σύγχυση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν ξεκάθαρος στην δήλωση του σχετικά με το τι θα γίνει με το εξώδικο. «Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω νομικές ενέργειες» είπε δίνοντας την εντύπωση ότι θα το πάρει πίσω. Πρόσθεσε ακόμα πως η γρήγορη αντίδραση του κόμματος τον ικανοποίησε, με την δημοσιοποίηση των πέντε πόθεν έσχες με όρους ισονομίας. Κάλεσε δε τη γραμματεία να προβεί σε έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες, η οποία ήταν επιλεκτική και στοχευμένη για να αμαυρώσει το πρόσωπο του.

Τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν όταν ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο θέμα του εξώδικου λέγοντας πως «οι συνυποψήφιοι μου – έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ιδιο έκανα και εγώ. Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια. Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις είναι και αυτό ένα προχώρημα». Με βάση αυτά – κατέληξε ο βουλευτής Χανίων – ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ