Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σκληρή αλλά δίκαιη η πολιτική της Ελλάδας για την παράνομη μετανάστευση

Την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης σε σχέση με το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σκληρή αλλά δίκαιη η πολιτική της Ελλάδας για την παράνομη μετανάστευση

Ο Έλληνας υπουργός, προσέθεσε ότι η Ελλάδα «έχει απορροφήσει μεγάλη πίεση εφαρμόζοντας μια πολιτική για την παράνομη μετανάστευση που είναι σκληρή αλλά δίκαιη, και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο, ώστε άπαντες να σεβαστούν όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ήτοι, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με το πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών».

Παράλληλα, χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, και εξέφρασε την υποστήριξή του για μια πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική στον τομέα της μετανάστευσης, η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σειρά σημαντικών διμερών συναντήσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπουργούς ευρωπαϊκών χωρών, όπως την εκτελεστική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο, Νίνα Γκρεγκόρι, την υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης της Ισπανίας, Έλμα Σάιθ, τον υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας, Μπεάτ Γιανς, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπρούνο Ρεταγιό. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ