ΣΥΡΙΖΑ: Μονόδρομος η έξοδος Κασσελάκη – Προ των πυλών η διάσπαση

Το γεγονός ότι η ΚΕ αποφάσισε χθες να θέσει εκτός κούρσας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη κάνοντας μάλιστα ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι η έξοδος του πρώην προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κουμουνδούρου ήταν μονόδρομος.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να αμφισβητηθεί απο την πλευρά του έκπτωτου προέδρου πολιτικά ενώ κάποιοι θεωρούν ότι θα κινηθεί και νομικά. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή φάνηκαν οι προθέσεις των στελεχών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δίνουν ραντεβού στο συνέδριο, ενώ ο ίδιος ο έκπτωτος πρόεδρος ανέφερε ότι “η φωνή μας είναι το συνέδριο”.

Και αυτό γιατί στο συνέδριο η απόφαση αυτή μπορεί τυπικά να αμφισβητηθεί όπως επίσης και η μομφή που του έχει γίνει σε προηγούμενη ΚΕ.

Όμως όπως έλεγαν στελέχη της ομάδας των “ 87” η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες καθώς τυπικά θα ανακηρυχθούν μέχρι την 24η Οκτωβρίου .

Υπό αυτή την έννοια ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα καθώς δεν θα έχει εξεταστεί ο φάκελος του.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2-3 Νοεμβρίου και το έκτακτο Συνέδριο 8-10 Νοεμβρίου.

Φυσικά πολλά στελέχη αμφιβάλλουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το συνέδριο, καθώς φοβούνται ότι εκεί θα επέλθει η διάσπαση.

Ενδιαφέρον έχει πάντως το παρασκήνιο για το πως έφτασαν τα μέλη της ΚΕ στην ονομαστική αναφορά. Ο Γιάννης Μουζάλας όταν έκανε την πρόταση να ακυρωθεί η υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου ήταν χωρίς το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Σε παρέμβαση της ωστόσο η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι το κείμενο θα πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένο και με ονόματα. Με την άποψη αυτή συμφώνησε τελικά και ο Γιάννης Μουζάλας.

Τα στελέχη που μετέχουν στην ομάδα των “87” κατάφεραν χθες θα έχουν απαρτία στην συνεδρίαση της ΚΕ η οποία σημαδεύτηκε από ένταση και εκνευρισμό από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη . Οι εκδηλώσεις των μελών που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο ήταν τέτοιες που μόνο κομματική εκδήλωση δεν θύμιζαν.

Στην εισήγηση τους πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασαν στο γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει διαρκή ασέβεια στα όργανα και δείχνει αντικομματική συμπεριφορά.

Με την απόφαση αυτή συμφώνησαν περίπου 140 στελέχη της ΚΕ στο σύνολο των 150 ενώ από την διαδικασία απείχαν 6 μέλη της ΚΕ που είναι της ομάδας Πολάκη . Δεκατρία στελέχη δεν συμφώνησαν με την ονομαστική αναφορά.

Η ομάδα του Παύλου Πολάκη έδωσε ωστόσο την απαρτία που χρειαζόταν η ΚΕ για να ξεκινήσει την συνεδρίαση της, γεγονός που όπως φάνηκε ενόχλησε ιδιαίτερα στην πλευρά Κασσελάκη με την Θεοδώρα Τζάγκρη να επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον τους.

Να αναφέρουμε ότι αποσύρθηκε η πρόταση του Θύμιου Γεωργοπούλου για παραπομπή του με το αίτημα της διαγραφής από την επιτροπή δεοντολογίας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ