Χάρης Δούκας στην Απογευματινή: Η κοινωνία περιµένει να τη συναντήσουµε

Το δίλημμα της σημερινής εκλογής μάχης στο ΠΑΣΟΚ θέτει με άρθρο του στην Κυριακάτικη Απογευματινή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Το δίληµµα, λοιπόν, είναι ένα: Θα υποµείνουµε την υποβάθµιση και τη στασιµότητα ή θα αναλάβουµε την ευθύνη να αλλάξουµε µε σχέδιο και κοινωνική συµµετοχή;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρο το άρθρο του Χάρη Δούκα στην Κυριακάτικη Απογευματινή

«Κάθε εποχή εκπέµπει το δικό της µήνυµα για τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ανθρώπων. Στις µέρες µας το µήνυµα είναι η αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας. Το δίληµµα, λοιπόν, είναι ένα: Θα υποµείνουµε την υποβάθµιση και τη στασιµότητα ή θα αναλάβουµε την ευθύνη να αλλάξουµε µε σχέδιο και κοινωνική συµµετοχή; Η χώρα βρίσκεται στο µεταίχµιο σοβαρών κλυδωνισµών. Από τους κινδύνους της ανέχειας και των ανισοτήτων, µέχρι την ψηφιακή µετάβαση, την κλιµατική κρίση, τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τις µεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και στις κοινωνικές συνθήκες. Στο περιβάλλον αυτό, κάποιοι λίγοι επωφελούνται, καθώς οδηγούν την κούρσα της αύξησης του πλούτου και των κερδών, ενώ πολλοί άλλοι µένουν πίσω. Η µεσαία τάξη, άλλοτε πυλώνας και ένδειξη κοινωνικής κινητικότητας και επαγγελµατικής προόδου, βρίσκεται σε υποχώρηση. Σήµερα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουµε την ανάγκη για µια Προοδευτική Πρόταση που δεν θα µένει απαθής, αλλά θα επιδιώξει να µετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. ∆εν πρέπει όµως να ξεχνάµε ότι για να αλλάξει η πραγµατικότητα πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι φορείς που την επαγγέλλονται και εν προκειµένω το ΠΑΣΟΚ. Οι παλιές, κατακόρυφες αλυσίδες «εντολών και συµµόρφωσης» των λίγων προς τους πολλούς και η «ενός ανδρός αρχή» δεν µπορούν να ανταποκριθούν στα σηµερινά, σύνθετα περιβάλλοντα, που απαιτούν «οριζόντια» δίκτυα συνεργασιών, αντί για «κατακόρυφες» σχέσεις επιβολής. Σήµερα έχουµε ανάγκη από συλλογικότητα στις αποφάσεις, πολυµορφία στους τρόπους συµµετοχής και ενότητα σε κοινούς στόχους. Αυτό επιδιώκω στον ∆ήµο Αθήνας, εφαρµόζοντας µία νέα µορφή διοίκησης, όπου όλοι έχουν ρόλο, λόγο και ευθύνη, το ίδιο θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκα και στους συνυποψηφίους µου, υποστηρικτές της αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ, να διαµορφώσουµε µαζί µια κοινή ατζέντα προτάσεων. Η κοινωνία περιµένει από εµάς να βγούµε ξανά έξω να τη συναντήσουµε, να της δώσουµε φωνή. Μπορούµε να τα καταφέρουµε. Το ΠΑΣΟΚ µπορεί να προσφέρει ασφάλεια, ισονοµία και σιγουριά. Σήµερα θα νικήσουµε».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ