Κασσελάκης: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το ”μπλόκο” στην υποψηφιότητά του

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το απόγευμα του Σαββάτου (12/10) τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, με 138 ψήφους ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος τέθηκε εκτός της κούρσας, με τον ίδιο να τονίζει με νόημα πως «η φωνή μας είναι το Συνέδριο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 7-8 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης ανέφερε: «Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όταν ένα όργανο απαγορεύει στον μέχρι πρότινος πρόεδρο να κατέβει υποψήφιος και να κρίνουν οι πολίτες ποιον θέλουν να είναι ο επόμενος πρόεδρος, περιττεύει κάθε σχόλιο». Και πρόσθεσε: «Έμεινα άφωνος από τη χθεσινή απόφαση. Ακούγαμε ότι μεθοδευτόταν μία τέτοια απόφαση, δεν περίμενα ότι θα ληφθεί. Πιστεύω ότι η κάλπη δίνει τις λύσεις».

Η Ιωάννα Γκελεστάθη, στέλεχος ΝΔ σχολίασε επί του θέματος: «Το γεγονός ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση και από την αξιωματική αντιπολίτευση και από το ΠΑΣΟΚ που έχουν αναλωθεί από τα εσωτερικά τους, με προβληματίζει και με θλίβει. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και για τη Δημοκρατία μας».

Τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως αποτελεί πλήγμα της δημόσιας εικόνας για τα πολιτικά κόμματα και τη λειτουργία τους τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα αναφερόμενος και στον β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής (13/10), είπε: «Ήταν μία διαδικασία παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα στο εσωτερικό τους. Να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα όλοι μαζί σε μία κατεύθυνση που ενισχύει τον ρόλο των πολιτικών κομμάτων στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι».

Κλείνοντας πρόσθεσε: «Αύριο πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι, από πιο ισχυροί, έτοιμοι να αφουγκραστούμε τα προβλήματα, να αφήσουμε παρελθοντικά ζητήματα και να κοιτάξουμε το μέλλον».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4udzyfgdn8h)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ