Κουκουλόπουλος: Το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ είναι η πυξίδα μας

Στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Αρχικά, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασίαμιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Ήταν απόλυτα δημοκρατικός και αδιαμφισβήτητος ο τρόπος με τον οποίο εξελέγη ο κ. Ανδρουλάκης, έχει μια ηγεσία που είναι σαφώς πιο ισχυρή απ’ ότι πριν τις ευρωεκλογές, όχι πριν τις εσωκομματικές, γιατί υπήρχε μια μικρή γκρίνια, νομίζω αυτό έχει μεγάλη σημασία που έχει πάει στην άκρη. Κυρίως όμως το αποτέλεσμα το ίδιο και στις δύο Κυριακές και την πρώτη και τη δεύτερη, μας έχει δείξει πάρα πολλά».

Και πρόσθεσε: «Βγαίνουν συμπεράσματα και για τους 300.000, την κατανομή τους χωροταξικά και κοινωνικά και το τι τι μας σηματοδότησαν με την ψήφο τους, Αλλά και η αποχή 90.000 ανθρώπων στο δεύτερο γύρο, πολύ κοντά σε μια βδομάδα να έχεις μια τόσο μεγάλη αποχή, επίσης και αυτή είναι εμφατική. Το πιο βασικό όλων είναι να διαβάσουμε σωστά το μήνυμα. Μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει για εμάς όλους δηλαδή έχει το γεγονός ότι σε αυτές τις 100 μέρες που είχαμε ένα εσωτερικό γεγονός, εσωτερικό ενδοκομματικές ήταν οι εκλογές, δεν ήταν εθνικές εκλογές. Σε όλο αυτό το διάστημα έγινε πιο εμφανής η αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει πειστικά στα λαϊκά προβλήματα, με μεγαλύτερο όλων το κόστος ζωής, όχι στενά, για την ακρίβεια το κόστος ζωής.

Και από την άλλη πήρε τέτοια έκταση η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που κανένας δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πριν από τρεις μήνες, που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει και που θα σταματήσει. Αυτά τα δύο γεγονότα έχουν κάνει έντονη την ανάγκη πολύ εντονότερα από ό, τι την άνοιξη, την περασμένη άνοιξη, να οικοδομηθεί γρήγορα ένας πόλος και πειστικά απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στον κ. Μητσοτάκη».

Για την αξιοποίηση των συνυποψηφίων του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι: «Μα το είπε και χθες στην ομιλία του στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ότι ήταν ενωτικός. Τους ευχαρίστησε και ονομαστικά και έκανε ξεκάθαρο ότι ήταν πολύ ξεκάθαρο στο ότι θα αξιοποιηθούν όλοι τους. Σημασία έχει ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ πιο ανοιχτά, να αξιοποιήσουμε πολλές δυνάμεις, γιατί είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα το ίδιο, είναι η πυξίδα μας δείχνει προς τα πού να πάμε δηλαδή. Είδατε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία βοηθά, των οποίων η παρουσία και ο πολιτικός λόγος, χωρίς να έχει μια διαφορετική ιδεολογική ταυτότητα απ’ αυτή του ΠΑΣΟΚ; Εμείς δεν έχουμε ταυτοτικό πρόβλημα, όπως έχουν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο απουσίαζε ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς και τι είπαν στο Πολεμικό Μουσείο; Έβαλαν ζητήματα ταυτότητας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ταυτοτικό πρόβλημα λοιπόν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ όμως βλέπετε ότι στις περιοχές που έχουμε μέχρι τώρα μειωμένη απήχηση στον πολιτικό μας λόγο λεκανοπεδίου και Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε ότι δύο πρόσωπα, ο Γερουλάνος και η Διαμαντοπούλου, για να μη λέμε μιλάμε αόριστα, συγκέντρωσαν 54% σε αυτές τις δύο περιοχές. Δείχνει λοιπόν ότι συγκεκριμένα στρώματα και συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες είναι η μειωμένη απήχησή μας, θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Έτσι, νομίζω ότι ήταν πολύ εμφατικό το αποτέλεσμα, δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να πάει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Πρέπει να πάει Μεσσήνης. Εξάλλου να πω και κάτι; Έχοντας το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών τελοσπάντων, την ευθύνη των οικονομικών στη Βουλή. Να σας πω ότι και η κοινωνία γενικότερα δεν θέλει μεγάλες κουβέντες. Θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις. Όχι μεγάλες κουβέντες. Το πιστεύω βαθιά αυτό. Νομίζω είναι κοινός τόπος ολονών μας αυτό. Όχι στο ΠΑΣΟΚ, γενικότερα».

Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό σχολίασε πως: «Έχουμε τον πρώτο προϋπολογισμό. Σήμερα συζητάμε το προσχέδιο του, ο οποίος είναι ο πρώτος του νέου, του νέου Μεσοπρόθεσμου. Έχουμε νέο μεσοπρόθεσμο, είναι δημοσιονομικό και διαρθρωτικό πια δεν είναι όπως το μέχρι τώρα μεσοπρόθεσμο που ξέραμε. Το οποίο έχει όριο δαπανών. Δεν μπορείς να ξοδέψεις την επόμενη χρονιά περισσότερο από 3 -3,5% από αυτά που έχεις ξοδέψει την προηγούμενη. Από αυτά τα λεφτά προσέξτε, τα μισά μας τα τρώει η άμυνα. Οι δαπάνες για την άμυνα. Άρα εδώ λοιπόν, γιατί μιλάω για το κόστος ζωής; Η μεγαλύτερη αύξηση που μπορούμε να δώσουμε οριζόντια σε όλη την κοινωνία, από την οποία θα είναι βέβαια πολύ περισσότερο ευνοημένα τα ευάλωτα στρώματα και στη συνέχεια τα μεσαία εισοδήματα. Αν είναι οριζόντια αυτή η αύξηση, ποια είναι; Να ποδηγετήσουν το κόστος ζωής. Μόνο από εκεί μπορούν να απελευθερωθούν πόροι. Είναι λίγα αυτά που μπορούμε να δώσουμε. Αυτό θέλω να σας πω».

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ