Κυριάκος Μητσοτάκης: Από σήμερα 35 νέα λεωφορεία σε 11 γραμμές της Αττικής – Στόχος τα 950 στην Αττική έως το 2025

«Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση. Είναι μια πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά», έγραψε σήμερα σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ένταξη επιπλέον 35 νέων λεωφορείων στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 110 οχήματα που εξυπηρετούν περιαστιακές περιοχές.

«Σήμερα ενσωματώνονται επιπλέον 35 νέα λεωφορεία αντιρυπαντικής τεχνολογίας σε 11 γραμμές της Αττικής, προσφέροντας πιο άνετες, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές. Μέχρι στιγμής ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική έχει ήδη ανανεωθεί με 250 καινούργια οχήματα, τα οποία προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε: «Το 2019 βρίσκονταν σε κυκλοφορία στην Αττική 1.100 λεωφορεία παλαιάς τεχνολογίας. Σήμερα κυκλοφορούν 1.250, εκ των οποίων τα 250 σύγχρονα, αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που γίνεται μια τέτοια εκτεταμένη ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών».

«Και δεν σταματάμε εδώ! Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 950 νέα λεωφορεία στην Αττική μέχρι το καλοκαίρι του 2025, διασφαλίζοντας σύγχρονες, πιο φιλικές για το περιβάλλον και πιο ασφαλείς για τους επιβάτες μεταφορές», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση. Είναι μια πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά. Σήμερα ενσωματώνονται επιπλέον 35 νέα λεωφορεία αντιρυπαντικής τεχνολογίας σε 11 γραμμές της Αττικής, προσφέροντας πιο άνετες, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές. Μέχρι στιγμής ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική έχει ήδη ανανεωθεί με 250 καινούργια οχήματα, τα οποία προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας.
Το 2019 βρίσκονταν σε κυκλοφορία στην Αττική 1.100 λεωφορεία παλαιάς τεχνολογίας. Σήμερα κυκλοφορούν 1.250, εκ των οποίων τα 250 σύγχρονα, αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που γίνεται μια τέτοια εκτεταμένη ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών. Και δεν σταματάμε εδώ! Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 950 νέα λεωφορεία στην Αττική μέχρι το καλοκαίρι του 2025, διασφαλίζοντας σύγχρονες, πιο φιλικές για το περιβάλλον και πιο ασφαλείς για τους επιβάτες μεταφορές».

Χρήστος Σταϊκούρας: “Στόχος η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων”

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το αμαξοστάσιο των Αχαρνών, ανακοινώνοντας την ένταξη επιπλέον 35 νέων λεωφορείων στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 110 οχήματα που εξυπηρετούν περιαστιακές περιοχές.

Οι νέες γραμμές θα καλύψουν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανανέωση του στόλου αστικών συγκοινωνιών από το 2009, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πολιτών. Στόχος του Υπουργείου είναι η προσθήκη συνολικά 950 νέων λεωφορείων έως το καλοκαίρι του 2025.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε την ανάγκη για σύγχρονες, αντιρυπαντικές τεχνολογίες, αναφέροντας ότι τα νέα λεωφορεία είναι κρίσιμα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στις συγκοινωνίες της Αττικής. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το αμαξοστάσιο των Αχαρνών, ανακοινώνοντας την ένταξη επιπλέον 35 νέων λεωφορείων στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 110 οχήματα που εξυπηρετούν περιαστιακές περιοχές.

Οι νέες γραμμές θα καλύψουν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4vbpltpuuox)

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ