ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει ακόμα… πρόεδρος και η Ρένα Δούρου σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός

Τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» φτιάχνει εντός στον ΣΥΡΙΖΑ ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Σε συνέντευξή του, ανακοίνωσε τη δημιουργία πλατφόρμας όπου θα γραφτούν πολίτες που τον στηρίζουν και θέλουν να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θέλει να μετρήσει τις δυνάμεις του πριν πάει στο συνέδριο, καθώς δεν έχει γνώση των ποσοστών στο μητρώο μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι την μάχη τόσο στο συνέδριο, όσο και στις εσωκομματικές εκλογές θα την κρίνουν οι «Τσιπρικοί» ψηφοφόροι. Όσοι δηλαδή έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, έμειναν εκτός ΣΥΡΙΖΑ για ένα μεγάλο διάστημα και τώρα εμφανίζονται να μην θέλουν να παραδώσουν το κόμμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως είναι φυσικό, η πλευρά των «87» βρίσκεται στα «κάγκελα», καθώς αντιλαμβάνεται ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα από τον έκπτωτο πρόεδρο, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί με τις ενεργειές του. Μιλούν για «πραξικόπημα» και για νέες προκλήσεις. Ο Γιώργος Παναγιώτοπουλος -που μέχρι πρότινος στήριζε τον Στέφανο Κασσελάκη- ζήτησε από τους πολίτες να μην μπούν στην πλατφόρμα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» γιατί θα υπάρξει θέμα με τα προσωπικά τους δεδομένα «και οποίος επιθυμεί να εγγραφεί να μπεί στο isyriza».

*Διαβάστε ακόμα:“Σβήνει” ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη – Η… αποκαλυπτική αφίσα για τη συνέντευξη του έκπτωτου προέδρου

Στη διγλωσσία καταφεύγει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στην συνέντευξη που έδωσε χθες στο STAR ο Στέφανος Κασσελάκη εμφανίστηκε να καταφεύγει σε διγλωσσία προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έγιναν. Για παράδειγμα ενώ αρχικά αποδέχθηκε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον έχρισε έκπτωτο πρόεδρο στην συνέχεια είπε: «Έχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο. Το κόμμα είναι η βάση του. Και το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του. Η πρόβλεψή μου δυστυχώς είναι ότι θα αναβληθεί γιατί γνωρίζουν ότι η βάση αυτή τη στιγμή βράζει».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το κόμμα πρέπει να δείξει ότι παραμένει δημοκρατικό. Αν υπάρχει αναβολή θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες». Με αυτή την διαπίστωση ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος ξεχνώντας -όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ότι θα πρέπει να το ζητήσουν 35.000 μέλη τα οποία πρέπει να είναι εντάξει με τις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι του κόμματος.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wkory96n6x)

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της Αριστεράς, ενώ ο ίδιος έχει κάνει λόγο για «5η φάλαγγα» στο κόμμα του και για στελέχη που «φορούν κουκούλες». Την ίδια στιγμή, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έχουν μιλήσει για «Σταλινικές μεθόδους και πρακτικές φασιστικής αντίληψης», ενώ μόλις χθες ο συνεργάτης του, Νίκος Μωραΐτης αποκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «χουντικά σταγονίδια». Επιτέθηκε, δηλαδή, εναντίον των στελεχών που έχουν κάνει φυλακές, έχουν βασανιστεί και η Αριστερά τα τιμά για την αντιστασιακή τους δράση.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να αμαυρώσει την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Πρέπει να έχουμε συνέδριο, να μην υπάρχουν τεχνητά κολλήματα και θα είμαστε από πάνω μέχρι την εκλογή προέδρου».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wjxi9so1z5)

Στον απόηχο των επεισοδίων, στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης καταδίκασε τις συμπεριφορές έξω από την αίθουσα, ενώ σχολίασε για το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία να αποκλείσει κανένα πρόσωπο». «Αυτές οι ανακοινώσεις που έχουν βγει είναι πραγματικά σοκαριστικές» τόνισε, με φόντο την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία έκανε λόγο για «αμετάκλητη» απόρριψη της υποψηφιότητάς του και διερωτήθηκε «ποιος διοικεί αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή;».

Δεν απάντησε, ωστόσο, με σαφήνεια στο τι θα κάνει αν δεν καταφέρει να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Είπε απλώς ότι «θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4wksjecd4yx)

ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνουν τα σενάρια για την υποψηφιότητα και της Ρένας Δούρου
Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για την υποψηφιότητα και της Ρένας Δούρου, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η πρώην περιφερειάρχης «το σκέπτεται». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητά της θα προχωρούσε μόνο εάν ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαζε υποψηφιότητα. Έτσι θα εμφανίζονταν ως μία ενωτική υποψηφιότητα. Με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει ότι θα καταθέσει την υποψηφιότητά του στο συνέδριο δεν φαίνεται πιθανό το σενάριο αυτό να προχωράει.

Την ίδια στιγμή πολλά στελέχη της ομάδας Κασσελάκη εμφανίζονται να μην ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα του συνεδρίου αν και εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης χάσει κάθε πιθανότητα για να ηγηθεί του κόμματος. Ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι «αν αποκλείσουν με παράνομο, αντικαταστατικό τρόπο τον κ. Κασσελάκη θα σκεφτώ πάρα πολύ αν θα παραμείνω εκεί». Η Θεοδώρας Τζάκρη από την άλλη ανέφερε ότι «θα παραμείνω στο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω τον κ. Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά των «87» ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι «όποιες υποψηφιότητες εγκριθούν στις 24 Οκτωβρίου αυτές και μόνο αυτές πάνε στο συνέδριο». Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στο πρώην πρόεδρο δήλωσε πως «ήταν απολύτως ανεπαρκής όλη αυτή η διαδρομή ως προς τα συμφέροντα και του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας».

«Μας έχει τραυματίσει αλλά όλες οι πληγές γιαίνουν. Και εγώ είμαι γιατρός όπως ξέρετε», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του, ενώ ο Νίκολας Φαραντούρης τόνισε: «πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ, ενώνοντας και όχι διχάζοντας, πολλαπλασιάζοντας και όχι διαιρώντας».

Το προχθεσινό πηγαδάκι της Όλγας Γεροβασίλη του Νίκου Παππά και του Αλέξη Χαρίτση στα βραβεία επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών φουντώνουν επίσης τα σενάρια, πως με τον Στέφανο Κασσελάκη εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει αναθέρμανση των σχέσεων με τη Νέα Αριστερά.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ