Κασσελάκης: «Δεν θέλω να αντικαταστήσω τον όρο Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ» – Τι είπε για Τσίπρα και Μητσοτάκη

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια υπερήφανη αντεπίθεση χωρίς να φοβόμαστε κανέναν» είπε μεταξύ άλλων

Μετά την πρώτη του ομιλία στα Χανιά, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε και την… πρώτη του συνέντευξη και αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για το κόμμα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «Δούρρειος Ίππος του Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ» και δεν τον ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου σχήματος. Αναφερόμενος στην επιλογή της Κρήτης ως αφετηρίας της καμπάνιας του, «είναι οι κουζουλοί που κάνουν την Κρήτη ξεχωριστή» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης και εκτίμησε πως «η χώρα μας έχει ανάγκη από κρατική ανασυγκρότηση και κοινωνική ανασυγκρότηση».

«Το ελληνικό όνειρο δεν θα είναι copy paste του αμερικανικού» τόνισε, λέγοντας για την είσοδό του στην εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «μου δίνει αυτοπραγμάτωση η αντίδραση του κόσμου». Στο ίδιο πλαίσιο, ο ίδιος είπε πως «δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου σχήματος». «Το θέμα είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό», συμπλήρωσε.

«Δεν θέλω να είμαι Πρόεδρος που θα αποφασίζει ψηφοδέλτια»

Ακόμη δεν έκρυψε πως «εγώ δεν θέλω να είμαι Πρόεδρος που θα αποφασίζει ψηφοδέλτια» και αναφέρθηκε θετικά στον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας πως «το νομοθετικό του έργο είναι καλό έχει πετύχει αρκετά πράγματα». «Ήμουν εθελοντής της καμπάνιας του» εξήγησε επιπλέον για την εμπλοκή του στην καμπάνια του κ. Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως «με προώθησε το γραφείο του» στην εκστρατεία στην Άιοβα.

«Δεν θέλω να αντικαταστήσω τον όρο Αριστερά»

Ως προς την αναφορά του στην εσωκομματική λειτουργία, τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως μη σεβασμός στην κομματική προϋπηρεσία» η απουσία κομματικών του «ενσήμων».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «δεν θέλω να αντικαταστήσω τον όρο Αριστερά» στον ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας,  «η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να κάνει το δημόσιο να δουλεύει με πρόσημο τον πολίτη», όπως δήλωσε, λέγοντας για τους αντιπάλους του πως «εγώ προσφέρθηκα στους άλλους υποψηφίους να συνεισφέρω με προτάσεις και δεν έλαβα απάντηση».

Τι είπε για Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη

Για την υποψηφιότητά του, «νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια υπερήφανη αντεπίθεση χωρίς να φοβόμαστε κανέναν» αντέτεινε και ιεράρχησε ως προτεραιότητες σε μια κυβερνητική του προοπτική την υγεία και την «αξιοπρέπεια των στρατιωτών».

Παράλληλα, «είναι κουφό» να είναι διορισμένοι διοικητές που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, παρατήρησε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να γίνει ένα κράτος δικαίου».

Ακόμη, «το γεγονός ότι γνώριζα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα είναι πλεονέκτημα για εμάς» υποστήριξε αναφορικά με άρθρο του στο οποίο αναφερόταν θετικά στον σημερινό Πρωθυπουργό σε προσωπικό επίπεδο και «πιστεύω ότι υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία» σημείωσε ως προς το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.

«Θέλω τα μέλη του κόμματος να αποφασίζουν»

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος δημόσιος πυλώνας για τα κοινωνικά αγαθά» περιέγραψε και εξήγησε ότι «θέλω τα μέλη του κόμματος να αποφασίζουν και να έχουν φωνή μέσα στο κόμμα».

Σε περίπτωση αδυναμίας του να επιβάλλει τη γραμμή, αν τα 2/3 των μελών διαφωνούν, «τότε δεν μπορώ να συνεχίσω» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ για τα εθνικά θέματα δήλωσε πως «η Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή αλλά πρέπει να πληρώσουν περισσότερο η Αμερική και το ΝΑΤΟ για αυτά που προσφέρουμε», τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο άσκησης πιέσεων στην Τουρκία. «Πρέπει να προστατέψουμε κάθε σπιθαμή γης» ανέφερε, ο κ. Κασσελάκης, για να καταλήξει πως «με εκνευρίζει ότι δεν έχουμε θέσει στην Αμερική αν μπορούμε στο λιμάνι του Πειραιά» να προχωρήσουμε στα 12 μίλια, επεκτείνοντας τα ύδατα μας.

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ